1.2.2010

Syntinen suklaakakku

Kuinka moni huomasi viime viikolla Hesarin ranskalaisen suklaakakun? Ainakin minä. Kuva oli huumaava ja se, ettei reseptissä ole yhtään jauhoja, sai minut vakuuttuneeksi, että nyt ollaan herkullisen ja tärkeän kakun äärellä. Niinpä kävin tuumasta toimeen ja leivoin tätä isosiskomme syntymäpäiväksi. Kakku oli aika helppo toteuttaa, suht nopea valmistaa ja vei todella kielen mennessään. Mutta, muutama miinuskin löytyy. Kakkua syödessä tulee todella syntinen olo ja jotenkin huono omatunto, vaikken mikään terveysintoilija olekaan. Onko kakku kakku, jos siinä ei ole edes jauhoja? En tiedä mikä muovinen känttyrä tuossa Hesarin kuvassa on, mutta kakku oli todella hankala leikata ja saada pysymään yhdessä osassa. Pätkä keksi sitten jälkeenpäin, että olisi varmaan pitänyt lämmittää veistä, ei tullut valitettavasti mieleen aiemmin.

Kakku on kyllä silti varma valinta juhliin, jos paikalle tulee keliaakikoita, ja kakusta saa helposti myös laktoosittoman ostamalla laktoositonta voita. Ja jos pitää suklaasta, pitää varmasti myös tästä kakusta. Suklaalla on tässä iso merkitys, joten osta jotain laadukasta. Itse paistoin kakkua 40 minuuttia, silloin pinta alkoi osoittaa pieniä kärähtämisen merkkejä. Älä myöskään pelästy paistamista, sillä kakku melkein tursui meillä reunojen yli, mutta asettui sitten jäähtyessään littanaksi.

 

Ranskalainen suklaakakku
 200 g voita
200 g suklaata (70 %)
5 keltuaista
5 valkuaista
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kidesokeria

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele vuoka hyvin, myös pohja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40–50 minuuttia. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja: