Kakku on kyllä silti varma valinta juhliin, jos paikalle tulee keliaakikoita, ja kakusta saa helposti myös laktoosittoman ostamalla laktoositonta voita. Ja jos pitää suklaasta, pitää varmasti myös tästä kakusta. Suklaalla on tässä iso merkitys, joten osta jotain laadukasta. Itse paistoin kakkua 40 minuuttia, silloin pinta alkoi osoittaa pieniä kärähtämisen merkkejä. Älä myöskään pelästy paistamista, sillä kakku melkein tursui meillä reunojen yli, mutta asettui sitten jäähtyessään littanaksi.
Ranskalainen suklaakakku
200 g voita
200 g suklaata (70 %)
5 keltuaista
5 valkuaista
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kidesokeria
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele vuoka hyvin, myös pohja. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40–50 minuuttia. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti