15.2.2010

Que sera sera

Aiemmin tekemäni empanadakset inspiroivat minut tekemään ensimmäistä kertaa quesadilloja. Kuten Voisilmäpelin Eevakin ohjeistaa, quesadillat ovat hyvä tapa siivota jääkaappi jämistä. Tein oman variaationi ja täytyy sanoa, että teen näitä ehdottomasti uudelleen. Ensimmäiseen settiin tuli salsaa, mutta toisesta jätin sen ja valkosipulin pois, ja ehkä pidin enemmän pelkistetymmästä versiosta. En ole yleensäkään mikään tex mexin ystävä, ehkä siksi less is more tällä(kin) kertaa.

Olin laiska ja ostin valmiit tortillat. Ihailen Eevaa, joka tekee kaiken itse, kuten ne tortillatkin. Eli katsokaa tuosta aiemmasta linkistä Eevan ohje kotitekoisiin lättyihin. Mukautin ohjeen yhteen quesadillaan, mutta kannattaa tehdä useampi kerralla.


Quesadillat
kaksi tortillaa (kahdesta tortillasta tulee yksi quesadilla)
2 rkl salsaa
valkosipulia
mustapippuria
1 siivu cheddaria (sitä jota löytyy pakattuna samalla tavalla kuin Aamupala-juusto)
vajaa desi muuta juustoraastetta (vaikka vanha juustonkänkky)
tomaatti
muutama siivu kinkkua

Laita paistinpannulle tortillalätty ja levitä sille ohuelti salsaa.Ripottele päälle juustoraastetta ja revi cheddari ympäri lättyä. Laita päälle kinkkua, tomaattia ja mausteet. Paista keskilämmöllä. Kun juusto alkaa sulaa, laita päälle toinen lätty. Laitoin itse vielä täytteiden päälle uuden ohuen kerroksen juustoraastetta, jotta "kansi" tarttuu kiinni. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Leikkaa lopuksi siivuiksi ja nauti!


Ja en osaa espanjaa, joten tietenkin quesadillasta tuli loogisesti mieleen ihana Que sera sera
Selvästi leffanapsua.

6 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Quesadillat on kyllä semmosta herkkua että oksat pois! En ookaan tehnyt niitä pitkään aikaan. Mitä enempi juustoa, sen parempi!

Pitkä kirjoitti...

Mulla jäi näiden tekeminen niin päälle, oon syönyt viime viikkojen aikana yhteensä 14 quesadillaa. Joissain on ollut tyyliin vain juustoa, kun kaapista on käytetty jo kaikki muu. Mulla tulee näistä vähän mieleen ne voileipägrillin toastit, paitsi näitä tehdessä ei tarvi tapella sen grillin kanssa ja nää maistuu paremmilta :)

Anzku kirjoitti...

Meillä laitetaan quesadillaan täytteeksi salsaa, broileria, aurajuustoa ja persikkaa. Joskus amarillossa oli listassa Chicken Quesadillas, siitä tykättiin ja sen pohjalta on sit omatki lätyt ideoitu! (Eipäs olla muuten pitkilleen niitä tehty!)

Pitkä kirjoitti...

Oho, kuulostaapa jännältä! Ajattelin todellakin kokeilla näiden väliin ties mitä, mielessä vilahti jopa vuohenjuusto-tomaatti-parsa, joka on sopinut todistetusti ainakin pitsaan.

kaloriina kirjoitti...

queso = juusto :)

quesadillat on kyl ihania! pitääkin tehdä joku kaunis päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin reseptiä ilman sen suurempia sovelluksia ja totesin sen erittäin maistuvaksi. Tottahan se on, että mitä enemmän juustoa sitä parempi. Laitoin vain vähän liikaa täytteitä niin oli tuo kääntäminen hiukan hankalaa. Lisäsin vähän tulisuutta laittamalla sisään jalopenoja.

Voi kuitenkin helposti suositella kaikille nopeuden ja helppouden vuoksi. Jos jättää salsan pois niin ei ole edes niin mehico.

Siippa mechelininkadulta ;)