6.2.2010

Chai Latte

Mikä lämmittää talvella parhaiten? No, ensimmäisenä tulee mieleen halaus, mutta se toimii hyvin myös lämpiminä vuodenaikoina. Toisena on listallani pataruuat ja kolmantena lämpimät juomat. Chai Latte tipahtaa tuohon kolmanteen kategoriaan.

En juo ollenkaan kahvia ja olen kuullut ylistäviä puheita Wayne's Coffeen Chai Lattesta, mutta en ole päässyt vielä sinne asti sitä kokeilemaan. Niinpä päätin pyöräyttää sellaisen kotona. Hyvä kokeilla ensin itse, ennen kuin menee merta edemmäs kalaan.

Metsästin reseptiä netistä, ja olisihan se pitänyt arvata: Voisilmäpelin ihana Eeva oli tietenkin kokeillut jo tätäkin, ja seurasin nyt perässä. Todella monet lempireseptini ovat Voisilmäpelistä, joten linkkejä siihen suuntaan nähdään tässä blogissa varmasti usein. Tämä linkki siis blogin vanhan version puolelta, uusi löytyy täältä.

Omaan makuuni tämä Chai latte oli vähän turhan "oriental", joten odotan innolla sitä Wayne'sin versiota. Raportoin myöhemmin oliko se enemmän omaan makuun.Chai Latte (kahdelle, Voisilmäpelin malliin)
3 dl vettä
2 pussia mustaa teetä tai 2 tl mustaa irtoteetä
1-2 rkl hunajaa
n. 1/2 tl kanelia
2 kokonaista neilikkaa
ripaus kardemummaa (voit käyttää myös kokonaisia siemeniä)
ripaus jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua muskottipähkinää
2,5 dl maitoa

Jos satut omistamaan kanelitankoja, korvaa ehdottomasti jauhettu kaneli vaikkapa puolikkaalla tangolla. Juomasta tulee vaaleamman ja kauniimman väristä, eikä siinä lillu kanelihippusia.

Kiehauta vesi ja lisää hunaja. Lisää mausteet. Pienennä levyn kuumuutta ja anna hautua n. 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen maito ja kiehauta. Kaada mukeihin pienen siivilän (esim. teesiivilä) läpi. Chai lattea voi nauttia myös kylmänä.

Ei kommentteja: