7.2.2010

Kaurakeksikokeiluja

Eräänä iltana makeannälkä taas yllätti ja päätin tehdä perinteisiä kaurakeksejä, kun kaapista löytyivät kaikki ainekset. Tuli kotitaloustunnit mieleen! Ohjeen otin Leivo herkkuja helposti -kirjastani.

Tein kolmia erilaisia keksejä: tavallisia, kaakaojauhoversioita ja loppuihin ripottelin Valrhonan tummaa suklaata päälle. Pyöritin taikinasta palleroita, ja pellille kannattaa panna kerralla vain 9 palleroa (tai jopa vähemmän), etteivät keksit tartu toisiinsa.
 

Kaurakeksit (n.30kpl)

2½ dl fariinisokeria
2½ dl tavallista sokeria
200g pehmeää voita
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
6 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita hyvin.
Pyörittele taikinasta 30 pientä palloa ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä väliin runsaasti tilaa. Paista kaurakeksejä uunin keskitasossa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Pidä huoli, etteivät ne pääse palamaan. Jäähdytä ritilällä.

Keksit olivat kyllä todella tuhteja, huomasi kyllä, että voita ja sokeria riitti! Keksit, joissa oli suklaapaloja päällä, murenivat helpommin ja itse pidin niistä vähiten. Olivat makuuni liian makeita, vaikka suklaa tummaa suklaata olikin. Tavalliset ja kaakaojauhoversiot olivat tukevampia ja enemmän mieleeni. Ainakin makeannälkä tyrehtyi näillä!!

Ei kommentteja: