12.2.2010

Mixun valkosuklaakakku

Hurmaava ystäväni Mixu (kirjoitusasu näin hänen toiveestaan) pyöräyttää tämän valkosuklaakakun melkein jokaisiin juhliin tai muuten vain hyviin hetkiin. En todellakaan valita, sillä kakku on aivan mielettömän hyvää. Pyynnöstäni Mixu suostui jakamaan reseptin kanssanne, vaikka eniten oli kyllä oma lehmä ojassa. Aion ehdottomasti tehdä tätä nyt itsekin. Myös kuvat ovat Mixun, wau nekin. Niin kuin Mixukin.


Mixun valkosuklaakakku
Pohja
8 kpl digestive keksejä
50g voita 

Täyte
2dl kermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl hovi tuorejuustoa
1 rkl vaniliinisokeria
1 rkl sokeria
170 g valkoista suklaata
4 liivatelehteä
puolikkaan sitruunan mehu

Murskaa keksit ja lisää niihin sulatettu voi. Taputtele seos rengasvuuan pohjalle (levitä sinne pohjalle ensin se leivinpaperi!) ja laita jääkaappiin jäähtymään. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja purista puolikkaan sitruunan mehu seokseen. 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää seokseen. Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan muutamaksi minuutiksi. Ota liivatelehdet vedestä ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä, lisää sitten seokseen. Vaahdota kerma sekä vaniljakasike. Lisää seokseen varovasti nostellen, jotta kuohkeus säilyy. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele makusi mukaan. Kyseisen kakun koristeena on granaattiomenaa, mangoa, kiiviä sekä ananaskirsikka. Kesällä kakun päälle sopivat hyvin mansikat.

3 kommenttia:

kaloriina kirjoitti...

:o IHANA! Mun on pakko ostaa semmonen irtopohjavuoka...

Pitkä kirjoitti...

Niinpä! Olen itekin kuolannut tätä niin monta kertaa. Hassuinta on, että Mixulla ei itsellään ollut aiemmin irtopohjavuokaa (tai oli, mutta se oli kadonnut) ja vuokaa tuli lainattua ties keneltä, jotta tämän kakun pystyi tekemään. Mutta viime viikolla kävimme viimein ostamassa Mixulle uuden :) En tiedä, ehkä hän syö nykyään kakkua joka päivä sen ansiosta.

kaloriina kirjoitti...

Heh, kyllä tuommosta kakkua kelpaiskin syödä vaikka joka päivä!