8.2.2010

Punajuuri-bataatti-vuohenjuustogratiini

Kun joskus tammikuun alussa olin käymässä Kurpitsamoskan Marin luona, sain eteeni muun muassa tämän herkullisen punajuuri-bataatti-vuohenjuustogratiinin. Aivan tajunnanräjäyttävää, oikeasti. En muista milloin joku ruoka olisi kolahtanut näin kovaa. Oltuani koko viime viikon sairaslomalla (ei mikään sikaflunssa, vaan pienestä toimenpiteestä toipuminen), sain viimein aikaiseksi toteuttaa reseptin myös itse. Ja tämä oli vielä niin paljon parempaa kuin muistin!! Huh huh. Blogia lukeneet ovat ehkä huomanneet, että täällä olevat reseptit ovat aika simppeleitä. Arvostan helppoa ja nopeaa kokkausta, ja minkäs sille voi, että universumin parhaat makunautinnot muodostuvat yleensä yksinkertaisista yhdistelmistä ja pareista. Pekoni ja palsternakka, vuohenjuusto ja punajuuri, brie ja omena... Oli muuten pakko tehdä tämän postauksen jälkeen oma tunniste vuohenjuustolle, sellaista tahtia puskee sitä sisältäviä reseptejä. Jännä sinänsä, sillä V ei pidä vuohenjuustosta. Hän on selvästi ollut aika vähän kotona tai sitten minä olen ollut todella itsekäs....


Punajuuri-bataatti-vuohenjuustogratiini 
2 punajuurta
bataatti
100g vuohenjuustoa (mielellään homeetonta)
3dl kuohukermaa
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

Kuori ja viipaloi bataatti ja punajuuri (mahdollisimma ohuiksi, jos haluat niistä pehmeitä). Paista viipaleet pannulla (paistoin itse ensin bataatit, sitten punajuuret). Kun ne saavat vähän väriä, lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri. Murenna joukkoon vuohenjuusto. (Tein siis tämän kerma-vuohenjuustosetin punajuuriin.) Asettele ainekset öljyllä tai voilla siveltyyn uunivuokaan. Paista uunissa 225 asteessa 30 minuuttia.

PS. On nyt pakko laittaa tähän toinenkin kuva. Kyselin V:ltä voiko tätä kuvaa laittaa blogiin ja vastaus oli, että vuoka näyttää ihan sisäelimiltä. Onko kuva ihan turn off?

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

No eikä näytä sisäelimiltä, vaan pelkästään hyvältä :D

Annukka kirjoitti...

"Jos siinä on vuohenjuustoa sen on oltava hyvää". Blogissani on jotakin teille :)

Pitkä kirjoitti...

Mari, olen ihan samaa mieltä! Mutta kai vuoka näyttää jollekin amatöörille sisäelimiltä. Suurin osa brittilapsistahan ei edes tunnistanut perunaa jossain lähiaikoina olleessa testissä. En toki halua verrata V:tä tähän porukkaan, mutta... heh. Vähän kuitenkin.

Ja Annukka, kiitos! Vuoka oli kyllä tosi hyvää, mmmm, vuohenjuustoa.

kaloriina kirjoitti...

Pitää vielä tähän kommentoida:

Ihan älyhyvää ruokaa, mutta kun yksin söin viikon tuota samaa niin alkoi vuohenjuusto tulla korvista ulos :D

Anonyymi kirjoitti...

Oi jeesus mikä herkkuruoka!!! :D namnam! Laitoin vuohenjuuston tilalle fetaa ja lisäksi vuuan pohjalle laitoin kesäkurpitsan siivuja paistamatta niitä pannulla. Pointsit ja kiitokset tästä reseptistä! Tästä tuli mun uusi suosikki :)