2.2.2010

Pata porisemaan!

Näin pakkasen paukkuessa ja talvikelillä padat ovat oivaa viikonloppuruokaa! Emme ole aiemmin tehneet Pitkän kanssa pataa yhdessä ja nyt ajattelimme vihdoin ryhdistäytyä! Saimme idean pataan Yhteishyvän ruokaliitteestä. Teimme siitä vähän muunnellun version.

Pekoni toi mukavaa suolaisuutta ja herkkusienet sopivat sekaan myös todella hyvin. Vaikka patamme olikin normaalin kokoinen, oli tilan kanssa pienoisia ongelmia. Lientä sai olla kauhomassa pois, ettei pata kiehu yli.

Söimme padan keitinperunoiden kanssa ja hyvää oli! Lautasille ei jäänyt mitään. Pikaruokaahan tämä ei ole, mutta kunnon hauduttaminen kruunaa lopputuloksen.


Lihapata

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Nosta lihat ja pekoni pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla. Kuori ja paloittele kasvikset sekä herkkusienet ja nosta pataan. Lisää laakerinlehdet. Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Nosta pata 250-asteiseen uuniin ensin 1/2 tunniksi ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 1 1/2–2 tunnin ajan. Kaada pataan kerma ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.

Ei kommentteja: