28.2.2010

Pekonipasta

Jes, pekonia, pekonia. En voi tarpeeksi hehkuttaa pekonia. Se on yksi ainoita syitä lihansyöntiini. En syö oikeastaan koskaan kanaa, ja kiinnostaisi kokeilla hetki miltä elämä kasvissyöjänä maistuu. Varmaan hyvältä, mutta pekonin jättämää tyhjiötä ei yksikään soijarouhe tai seitanklöntti voi paikata. Niin ja sitten on vielä se kirous, että kaikissa kasvisruoissa tuntuu olevan paprikaa. Eli ainakin toistaiseksi pysyttelen lihansyöjänä.

Mutta asiaan. Tässä helppo ja nopea pekonipasta, joka tuli pyöräytettyä tehokkaan vesijuoksun jälkeen hirveässä nälässä. Niin, ja mehän olemme siis molemmat alle 25-vuotiaita vaikka harrastukset antaisivat olettaa jotain muuta.Pekonipasta (3-4hlöä)
pastaa
paketti pekonia
sipuli
rasiallinen herkkusieniä
2 dl kermaa
½tl sinappia
valkosipulia
mustapippuria

Pistä pastat kiehumaan. Kuulota pannussa sipuli ja lisää perään pieneksi pilkottu pekoni sekä valkosipuli. Paista, kunnes pekoni alkaa vaikuttaa sopivalta. Se ei nimittäin oikein ruskistu teflonpannulla, eli haaveilen valurautaisesta. Mausta pippurilla. No, kuitenkin, lisää sekaan pilkotut herkkusienet. Rasiallinen on aika paljon, mutta sienet menevät aina kasaan paistaessa, kun nesteet haihtuvat. Paista hetki, kunnes sienet ovat tummuneet ja "kypsiä". Lisää kerma ja sinappi. Hauduta kunnes pasta on kypsää. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile, raasta päälle hyvää parmesania.

8 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Puhut asiaa! Kana on ihan ankeeta eikä pihvit tai jauhelihakaan kauheasti sytytä, mutta pekoni on jumalten ruokaa. Varsinkin fileepekoni. Salami, parmankinkku ja chorizo ovat samaa koulukuntaa pekonin kanssa!

Jytis kirjoitti...

Hei pekonimimmit :)
Onnetar oli teidän puolella eli superjännän kisan päätteeksi, isot onnittelut helmikuun ruokahaasteen voitosta!!

Annukka kirjoitti...

Kyllä pekoni maistuu täälläkin! Onnittelut voittajille!

Jael kirjoitti...

Paljon onnea ruokahaasteen voiton johdosta!

Pitkä kirjoitti...

Janna, olet kyllä ihan oikeassa salamista, parmankinkusta ja chorizosta. Miten parmankinkku voi olla niin hyvää, vaikka se on kuitenkin "terveellinen"? Itsellä vakiona heitän pitsan päälle aina pari parmankinkkuviipaletta ennen uuniin heittämistä, mmmmm. Mut mistä sais hyvää salamia, jos haluis tehdä tosi professionalin pitsan?

Jytis, kiitos viestin välittämisestä :) Aivan mahtavaa!!! Huomenna tuleekin sitten meidän keksimä haaste :) Toivottavasti aihe ei ole käytetty, vaikka yritin kahlata kyllä niitä vanhoja läpi.

Annukka, kiitos onnitteluista! Ps. Myös kaikki pekoniin käääritty on ihanaa. Kuten vaikka herkkusienet. Joissa on vuohenjuustoa. Aijaiajaijai.

Yaelian, kiitos sinullekin paljon onitteluista! Lasagne on tullut todettua muuten herkulliseksi myös Pätkän kaverin taholta. Eli kannattaa teidän muidenkin kokeilla :)

Jytis kirjoitti...

Pitkä, Kulinaarimuruja-blogissa on ainakin listattu kaikki menneet haasteet joten sieltä voi vielä varmistaa! Ja tosi mielenkiinnolla odotan mikä uusi kamppailulaji onkaan :)

Pahalapsi kirjoitti...

Onnea haasteen voitosta! Kylläpä on muuten ihan älyttömän hyvän näköistä pastaa, ja hauska tuo kalarätti taustalla :D

Pätkä kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! :) Pasta oli kyllä hyvää ja tosi helppoa. Pekonia ja kermaa - ei voi tulla huonoa. :D