31.1.2010

Sohva on kodin sydän

Kuten jo aiemmin mainitsin, sisustusmakuni on vahvasti 50- ja 60-luvuilta. Muutettuani V:n luokse asumaan liikkumatilani laajeni vihdoin kahteen huoneeseen, joten oli aika hankkia sohva. V:n vanha sohva oli aivan hirveän värinen ja muotoinen, en keksi siitä mitään hyvää sanottavaa.  Alla kuvatodiste, jossa taustalla vilahtaa mukanani tullut nojatuoli, jonka olin aiemmin ostanut Kalliosta pienestä antiikkikaupasta 30 eurolla. Pienenä puolustuksena V:n vanhalle sohvalle on sanottava, että a) se ei ollut alunperin V:n ja b) siinä oli päällä beige päällinen, joka neutralisoi edes tuon hirveän värin.Tavoitteena oli siis löytää kiva vuodesohva, sillä majoitan mielelläni yövieraita, ja Pätkä yöpyy meillä ainakin kerran viikossa. Toiveena oli myös, että sohva sopisi nojatuoliini. No, pitkän etsimisen jälkeen ainoa vuodesohva, joka miellytti meitä molempia oli Artekin 550. Valitettavasti 3400e ei "ihan" mahtunut budjettiimme, joten yritin totutella ajatukseen askeettisesta olohuoneesta. Sitten eksyin huuto.nettiin, ja silmiini osui aivan ihana vanha sohva 27 eurolla. Sen punainen verhoilu oli kulunut puhki, mutta kuvasta näki, että sohvaa oli rakastettu ja se oli melkein samaa sarjaa nojatuolini kanssa. Olin ainoa huutaja ja noudimme sohvan kotiin muutaman päivän päästä Espoosta.Sitten alkoi verhoiluttajien kilpailutus. Päädyimme muutaman sadan metrin päässä asuvaan mukavaan verhoilijaan, joka rakastui sohvaan ja teki sen alle viikossa valmiiksi. Kankaaksi valitsimme tuollaisen vähän huopamaisen verhoilukankaan, joka sopii mielestäni mainiosti punaisen nojatuolin kaveriksi. Hintaa kankaalle ja pehmusteille tuli 600e ja työlle 600e, eli uniikki ja laadukas sohva ei mielestäni ollut kohtuuttoman kallis, ainakaan vuodesohvaksi. Lisäksi sohva oli ekologinen valinta ja tuli samalla tuettua kotimaista käsityötä. Sohvan puuosat ovat iskemättömät, ja istuinosan alle saa talteen tyynyt ja peiton! Istuinosan saa siis nostettua pois, sen alla on jalat, ja selkänoja taittuu sohvan päälle: lopputuloksena 110cm leveä sänky. Todellinen tilaihme ja vielä neljä istumapaikkaa. Tämän saman "nyt vain ysiysi" -myyntipuheen ovat kuulleet kaikki tutut ja tuntemattomat, yleensä esittelen vielä sohvan kuvaa kännykästäni. Todellinen dream come true siis ja mukava istua/maata!

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

todella tyylikäs! kokonaispakettina oikein kannatettava ja hyvä, kaikkien kannalta: te saitte upean sohvan, joku pääsi itselleen ylimääräisestä eroon ja verhoilija sai töitä! ja ekologisuuskin tuli huomioitua!

Pitkä kirjoitti...

No sanopa muuta, olen itsekin todella tyytyväinen! Ekologiset arvot ovat ainakin itselle tärkeitä ja koko ajan kasvavissa määrin yritän tehdä ekologisia valintoja arjessa, niistä ehkä myöhemmin lisää täälläkin. Kävin muuten ihailemassa teidän aivan hurmaavia cocktail-tikkuja, harmi ettei itsellä ole lapsia, sillä noin persoonalliset ja maukkaan tikut eivät näillä taidoilla synny. Mahtavia!

Aino kirjoitti...

Uijui mun äidillä on tommoinen samanlainen sohva, jonka päällyste on myös piloilla (taisi joku lamppu joskus polttaa siihen reiän). Nyt tiedän, mitä maksaa kun joskus aion omia ja korjata sen :)))

Pitkä kirjoitti...

Suosittelen ehdottomasti omimaan sen ja investoimaan sen verhoilun verran. Ainakin meillä kyllä kannatti! Muista ainakin sanoa äidille, ettei vahingossakaan luovu siitä sohvasta (ellei sitten sulle luovuta).