25.1.2010

Vuohenjuustosalaatti

Olen entinen addikti. Kävin pahimmillaan kolme kertaa viikossa Ravintola Torissa syömässä vuohenjuustoleivän. Sitten listaa uudistettiin, leipä vaihdettiin toiseen ja sydämeni särkyi. Niinpä tämä salaatti kehitettiin paikkaamaan leivän jättämää tyhjiötä. Tosin en ole koskaan kokeillut tätä leivän päällä, ehkä ensi kerralla työnnän vähän ciabattan väliin. Ja teille "vuohenjuustoallergisille", kokeilkaa ihmeessä vaikka halloumilla ja kertokaa sitten tulokset.

Ohjeen vinaigrettestä sen verran, että itselläni on ystäväni äidin tekemää mahtavaa vadelmavinaigretteä. Pitääpä joskus kysyä miten se on tehty. Kaupasta löytyy ainakin mansikkavinaigrettea, joka sopii tähän myös mainiosti. Ja ehkäpä sen voisi korvata tilkalla hunajaa hätätapauksessa. Kuvan salaatti on muuten puolikas, sillä käytössä oli vain puolikas pötkylä juustoa. Loput menivät jo aiemmin tomaattikeittoon.


Vuohenjuustosalaatti
pötkylä vuohenjuustoa
herneenversoja
salaattia (oma suosikki 2xjääsalaattiruukku, älä vaan laita jäävuorisalaattia)
kirsikkatomaatteja
punasipulia
n. 2-3 rkl pinjansiemeniä
mansikkavinaigrettea (n. 1tl)
oliiviöljyä

Pese ja revi salaatti ja herneenversot sekaisin. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää salaattiin. Leikkaa punasipulia haluamaasi kokoon ja heitä sekaan sen verran kun haluat. Paahda pannulla pinjansiemeniä, kunnes ne ovat saaneet väriä. Varo käräyttämästä! Leikkaa vuohenjuustopötkö noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista nopeasti molemmin puolin. Rouhi päälle vähän pippuria halutessasi. Lorota salaattiin vielä vinaigrette ja suunnilleen saman verran oliiviöljyä. Tarjoile heti!

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Huih miten hyvännäköistä salaattia!

Ann kirjoitti...

Yummy, näyttää herkulliselta! Olen itse tehnyt tuollaisen juhannukseksi. Silloin lisäsin joukkoon myös tuoreita mansikoita.

Pitkä kirjoitti...

Tuoreet mansikat ovat kyllä aivan lyömättömiä vuohenjuuston kanssa, mutta niitä ei oikein tähän vuodenainkaan saa (ainakaan makeina). Vinaigrette onneksi kuitenkin korvaa sen aika hyvin ja on muutenkin mielenkiintoinen uusi tuttavuus! En oikein vielä tiedä mihin muuhun sitä uskaltaisin kokeille. Heitin joskus pannacottaan, ja se ei TODELLAKAAN sopinut sen kanssa. Yh!