14.1.2010

Bannerin sushit

Bannerissa olevat sushikorut huhkimme eräänä viikonloppuna kahteen pekkaan. Olemme tehneet Maki-rullista korvakoruja, kuvassa näkyy rintakoruiksi tarkoitettuja sushilautasia. Näitä tehdessä kannattaa nauttia sushia, ettei mene itkuksi.



Korut on tehty Cernit-massasta, mitä voi ostaa varmaan kaikista askartelukaupoista. Värejä on tarjolla valtavat määrät, löytyy glitterillä ja ilman. Sävyjä voi myös sekoitella, eli mitään laajaa varastoa ei tarvitse hankkia. Massat säilyvät hyvin pakattuina (me laitamme käytön jälkeen elmukelmuun) ikuisuuden. Cernit muistuttaa koostumukseltaan muovailuvahaa, ja se paistetaan uunissa muotoilun jälkeen 100-130 asteessa 5-30 min riippuen esineen koosta. Täältä löytyi aika selvät ohjeet ja havainnoillistavat kuvat millaisesta aineesta on kysymys.

Cernit tuli meille tutuksi jo lapsena, kun teimme barbeillemme hampurilaisia (käärimme ne voipaperiin), ranskalaisia, hedelmiä, vihanneksia ja muita pikkuesineitä, joita oli vaikea löytää kaupasta oikean kokoisina. Isosiskomme on innostunut aikuisten nukkekodeista, ja onkin askarrellut minimaalisia tavaroita omaan nukkekotiinsa. Tästä ihanasta Villa Marcellen blogista löytyy paljon Cernit-massasta nukkekotiin tehtyjä juttuja.

Tästä helppo näpertelyharrastus sellaiselle, jolle kynnys askarrella on korkea ("emmä osaa"). Tätä ei voi mokata.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienon näköisiä!