13.1.2010

Se oli sen lohen vika

Teimme tänään Pätkän kanssa lohipastaa, ja sitä syödessä kumpusi (taas kerran) idea koota kaikki reseptit, kokeilut ja näpertelyt yhteen paikkaan. Tämä on nyt se paikka, tervetuloa.

Aloitammekin siis sillä lohipastalla. Pätkä oli jostain tästä lukenut, ja siitä inspiraatio, vaikkei tässä mitään reseptiä käytetty.Lohipasta, kun ei oikein jaksa kokata

paketti lohisuikaleita
purjoa
2dl kermaa (emme suosi mitään kevyttuotteita)
sipuli
rucolaa
parmesanlastuja
pinaattipastaa
suolaa ja pippuria

Ensin kuullotetaan sipulit ja purjo. Lisätään lohi pannulle, paistetaan hetki, kunnes isketään kerma sekaan. Maustetaan. Haudutellaan samalla kun keitetään pasta. Itse ostimme tuorepastaa, eli sen keittämiseen ei mene kuin se n. 3 minuuttia. Kun pastat kypsiä, sekoitetaan yhteen. Annostellaan, päälle rucolaa ja parmesania. Kylkeen "pyöräytimme" vielä esipaistetut patongit. Meillä meni ihan kahteen pekkaan, mutta kai kolmannellekin olisi riittänyt.


2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hei ja ihan hurjasti onnea mahtavasta blogista! Tykkään kovasti. Mulla on nyt ihan järkyttävä nälkä ja voisin syödä kaiken bloggaamanne (miksei myös ne säärystimet ja korut, mmm mmm mm...).

(pssst, tuun varmaan jossain yhteydessä mainostamaan blogianne myös omassanne, että varokaa vaan ;))

Pitkä kirjoitti...

Hih, joo ja mäkin oon aika varma, että monta sun bloggaamaa juttua tulee testattua täälläkin. Olen kyllä jo aiemminkin tuonut sulle monta uskollista lukijaa, kun joku on kysynyt mitä ruokablogeja luen :) Näinhän se menee, puskaradiolla.