18.1.2010

Täydelliset aamiaismuffinit

On ihan Pätkän ansiota, että näistä aivan mahtavista aamiaismuffineista on tullut meillä vakiokamaa. Tai oikeastaan kiitos kuuluu Lettupannulle, sieltä Pätkä löysi reseptin alunperin.

Tämä on siitä ihana resepti, että ainekset tähänkin löytyvät aina kotoa. Olemme Bulgarian jogurtin suurkuluttajia, joten laitamme sitä maustamattoman jogurtin sijaan (en oikein tiedä mitä eroa sillä edes on maustamattomaan jugurttiin, ei mitään?). Piimästä en ole näitä koskaan kokeillut tehdä, joten vaikea sanoa vaikuttaako se makuun mitenkään. Joskus olen iskenyt näiden päälle myös erilaisia pähkinöitä, mutta huonolla menestyksellä. Ne ovat aina kärähtäneet.



Aamiaismuffinit (Lettupannun tyyliin) (4-6kpl)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,25 dl rypsiöljyä
n. 2,5 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
auringonkukansiemeniä tai jotain vastaavia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Oma muffinsivuokani on IKEAsta ja sillä syntyy hyvin kuusi muffinia kolojen ollessa aika pieniä. Voitele ja jauhota kolot, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jogurtti, sekoita ja lado vuokaan. Ripottele päälle siemeniä, itse laitoin niitä myös vähän taikinan sekaan. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Nämä ovat täydellisiä Oivariinin kera. Tehdään näitä usein aamupalalle, mutta myös iltaisin (ennen tehtiin teeleipää, nyt ei enää tarvitse, kun nämä niin paljon helpompia ja nopeampia). Parhaita reseptilöytöjä koskaan, ihanan meheviä!



PS. Näitä pitäisi joskus yrittää tehdä vaikka juustosydämellä. Etenkin iltapalalla kaipaisin näihin vähän lisää suolaisuutta ja makua.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Toimii myös hyvin kun työntää palan Brietä sisälle, aurinkokuivatut tomaatit sopisi myös mainiosti. Auringonkukan siemenet oli loppu, joten heitin päälle sesaminsiemeniä. Hyviä tuli, kiitos ohjeesta.

Pitkä kirjoitti...

Hei kiitos vinkistä! Rakastan brietä, joten oli varmasti hyvää, mm. Kiva, jos resepti kolahti, meillä ainakin niin vakikamaa. Jos kutsuu kavereita brunssille, tällä on helppo tehdä vaikutus. Jää mielikuva kuin olisi häärinyt keittiössä tunteja, vaikka näihinhän menee vaan muutama minuutti.

Merituuli kirjoitti...

Minä raastoin taikinan sekaan juustoa. Olivat tosi ihania! pehmeä rakenne ja rapsakka pinta. Kiitos ohjeesta!

Unknown kirjoitti...

Nam! Pilkoin taikinan joukkoon pienen omenan ja sisälle painoin palan vuohenjuustoa. Herkkua tuli!

Unknown kirjoitti...

Hei tämä on huippu ja mehevä resepti. Nopea piristys aamupalalle kun leipä on loppu ja oikein muutakaan kivaa ei ole, ja jugurttikin alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt. Laitoin taikinaan paahdettua acorn squashia noin 1/2 desin verran ja toimi tosi hyvin!