22.1.2010

Mustikki, Mansikki, Heluna ja Äpyli

Olin ala-asteella viidennellä(?) luokkani kanssa ELMA-messuilla. Silloin ne olivat maatalousmessut, nythän ne ovat laajentuneet Vihreäksi viikonlopuksi ja kasvaneet oikein kunnolla! En ole mikään messuihminen, mutta niihin jotenkin ihastuin jo silloin! Nykyäänhän siellä on Kädentaito-messutkin, joten paranevat vain vuosi vuodelta. Messut järjestetään joka vuosi, silloin taisivat olla joka toisena vuonna.

No kuitenkin, joku iski kouraani silloin tämän reseptin ja pyysin äitiäni leipomaan kakun. Söin sitä viimeksi siis yli kymmenen vuotta sitten ja muistan edelleen miten hyvää se oli! Tämä resepti tuli mieleeni ja äitini löysi sen arkistoistaan! Mahtavaa! Kokeilin sitä heti ja muistikuvani mausta oli oikea. Tätä teen tästä lähin aina, kun haluan maustekakkua. Pitkän poikaystäväkin ihastui tähän, vaikkei ole yhtään kuivakakkuihminen!

 

ELMA-kakku

4 kananmunaa
2 dl sokeria
150g voita
1 dl piimää
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
3 dl ruisjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa ja yhdistä kuivat aineet ja lisää siitä puolet munavaahtoon. Lisää sulatettu voi ja piimä. Lisää loput jauhot. Laita korppujauhotettuun voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

Ei kommentteja: