20.1.2010

Kotijuustosalaatti ilman kotijuustoa (halloumilla)

Rakastan Maku-lehteä. Olen tilannut elämäni aikana varmaan kymmeniä lehtiä (en osaa sanoa ei lehtimyyjille), ja mitään en kahlaa niin innolla kannesta kanteen kuin Makua. Monet suosikkiresepteistäni ovatkin sieltä, kuten myös tämä kotijuustosalaatti. Kutsuin sunnuntaina Pätkän ja ystäväni meille syömään, ja aikomuksena oli tehdä taas herkullista salaattia, mutta kuinkas kävikään. Salaatti kyllä toteutui, mutta kotijuustoa ei löytynyt MISTÄÄN. Tai ainakaan niistä kolmesta ruokakaupasta, joissa kävin. Niinpä kompromissiratkaisu oli halloumi, jonka sopivuutta ruisleivän kanssa punnitsin pitkään ja hartaasti. Mutta vaihtoehtoja ei nyt oikein ollut, mozzarella on niin pliisu! Lopputulos oli kuitenkin onnistunut. Tee siis kummalla haluat (ehkä kuitenkin kotijuustolla).

(tässä kuvassa kotijuuston paikkaa puolustaa vahvasti Kotiliesi, jos jollekin ei hauska vitsi heti auennut)

Kotijuustosalaatti (Maku), neljälle

4 viipaletta ruislimppua (tai ihan vaan tavallista ruisleipää)
1 rkl öljyä
1 pkt (250 g) kotijuustoa (tai paketti halloumia, jos ei kotijuustoa löydy mistään!muista paistaa, jos käytät halloumia!)
1–2 ruukkua jääsalaattia
1 dl basilikaa silputtuna
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja

Pestokastike
2 rkl pestokastiketta
1/2 dl oliiviöljyä 

Murustele ruislimppuviipaleet/leipäviipaleet (itse käytän ihan jotain Reissaria). Kuumenna öljy pannulla ja paista leipämurut rapeiksi (oma bonukseni on valkosipuli!!). Kumoa murut pannulta talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Kuutioi kotijuusto. Revi salaatinlehdet tarjoiluastian pohjalle ja sekoita silputut basilikanlehdet salaattiin. Halkaise tomaatit, ripottele yhdessä juuston ja leipämurujen kanssa salaatin päälle.

Sekoita pestosta ja öljystä kastike. Kaada salaatin päälle. (Itse laitan aina eri kippoon ja annan jokaisen annostella itse... Osa rakastaa pestoa, osa ei niinkään.)

Ei kommentteja: