27.1.2010

Herkkupatongit

- Mul on nälkä.
- Niin mullakin.
- Olis kiva syödä jotain hyvää.
- No mitäs tekis mieli?
- No jotain kivaa ja nopeeta, mä en jaksais tehdä ruokaa.
- Emmäkää.

Jotenkin näin syntyi tämä vaatimattomasti nimetty herkkupatonki. Oltiin popsittu ikuisuus tomaatti-mozzarellapatonkeja ja ne tulivat jo melkein kirjaimellisesti korvista ulos. Tässä patongissa ei ole mitään ihmeellistä, mutta se on silti aivan mahtava. Salaisuus lienee cheddarissa (menee samaan sarjaan pekonin kanssa, sopii mihin vain ja koska vain) sekä patongin lämmössä, joka sulattaa cheddarin. Ole siis nopea, jotta saat itsellesi notkean juuston.

Tästä saa myös hyvän herkun tarjoilupöytään, kun leikkaa leivät kuvan mukaisesti osiin ja iskee tikut leivän läpi. Helppo toteuttaa myös isolle porukalle. Sitä paitsi, kaikki missä on tikku tai sateenvarjo on ihanaa. Kasvissyöjän kannattaa jättää kinkku ohjeesta. Paprika voisi olla kiva lisä, mutta itse en syö sitä ollenkaan, joten sori, mitään täytettyjä paprikoita ei tässä blogissa nähdä. Pätkä, eihän?


Herkkupatongit (kahdelle, jos ateriana)
kaksi esipaistettua patonkia
4 kpl cheddarjuustoa (tässä viitataan nyt niihin aamupalajuuston tyylisiin cheddarviipaleisiin)
kinkkua
tomaattia
punasipulia (vaikka renkaina)
salaattia
pippuria

Leikaa patongit valmiiksi keskeltä halki ja paista uunissa ohjeen mukaan. Leikkaa aineet leipien paistuessa sopiviksi. Kun leivät tulevat uunista, sipaise pohjapalojen päälle halutessasi vähän voita, sitten iske nopeasti juustot päälle. Hyvä tapa on leikata juustosiivut kulmasta kulmaan kolmioiksi, jolloin niillä saa peitettyä koko leipäpuolen pinta-alan. Yhteen puoliskoon menee siis kaksi cheddarpalaa. Laita päälle kinkku, tomaatti, punasipuli, pippuri, salaatti sekä leivän kansipala. Leikkaa kahteen tai ihan miten moneen osaan tahansa. Tadaa, nauti! Addiktoivaa.

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

ihana 4 kpl juustoa :D <3

Mä aionki tehä iltapalaks sweet chili chicken-patonkeja tuorejuustolla, hihihii!

t. s

Anne kirjoitti...

ainii ku picnicissähän noi on "italialaisia patonkeja" nii ku tein noita Ranskalaiselle viime kesänä niin se tyrmäs koko italialaisuuden ja sano et toi on hyvin tyypillinen ranskalainen aamupala. EI MUL MUUTA

Pitkä kirjoitti...

Oh sweet Saima. Tuliko hyvät iltapalapatongit? Kuulosti mmm hyviltä. Noi on kyllä nyt tästä lähin suomalaiset patongit, sillä ne kehitettiin Ruoholahden S-Marketissa. Siitäs saatte italiaanot ja ranskalaiset! Meillä nää on krapulamättöö!

Anne kirjoitti...

No tuli onneks! kakustakin tuli hyvä, siitä meni jo suurin osa hupsis. tää on ihana tää teirän logi, Pätkälle halaus!