Tämä on siitä ihana resepti, että ainekset tähänkin löytyvät aina kotoa. Olemme Bulgarian jogurtin suurkuluttajia, joten laitamme sitä maustamattoman jogurtin sijaan (en oikein tiedä mitä eroa sillä edes on maustamattomaan jugurttiin, ei mitään?). Piimästä en ole näitä koskaan kokeillut tehdä, joten vaikea sanoa vaikuttaako se makuun mitenkään. Joskus olen iskenyt näiden päälle myös erilaisia pähkinöitä, mutta huonolla menestyksellä. Ne ovat aina kärähtäneet.
Aamiaismuffinit (Lettupannun tyyliin) (4-6kpl)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,25 dl rypsiöljyä
n. 2,5 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
auringonkukansiemeniä tai jotain vastaavia
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Oma muffinsivuokani on IKEAsta ja sillä syntyy hyvin kuusi muffinia kolojen ollessa aika pieniä. Voitele ja jauhota kolot, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jogurtti, sekoita ja lado vuokaan. Ripottele päälle siemeniä, itse laitoin niitä myös vähän taikinan sekaan. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
PS. Näitä pitäisi joskus yrittää tehdä vaikka juustosydämellä. Etenkin iltapalalla kaipaisin näihin vähän lisää suolaisuutta ja makua.
5 kommenttia:
Toimii myös hyvin kun työntää palan Brietä sisälle, aurinkokuivatut tomaatit sopisi myös mainiosti. Auringonkukan siemenet oli loppu, joten heitin päälle sesaminsiemeniä. Hyviä tuli, kiitos ohjeesta.
Hei kiitos vinkistä! Rakastan brietä, joten oli varmasti hyvää, mm. Kiva, jos resepti kolahti, meillä ainakin niin vakikamaa. Jos kutsuu kavereita brunssille, tällä on helppo tehdä vaikutus. Jää mielikuva kuin olisi häärinyt keittiössä tunteja, vaikka näihinhän menee vaan muutama minuutti.
Minä raastoin taikinan sekaan juustoa. Olivat tosi ihania! pehmeä rakenne ja rapsakka pinta. Kiitos ohjeesta!
Nam! Pilkoin taikinan joukkoon pienen omenan ja sisälle painoin palan vuohenjuustoa. Herkkua tuli!
Hei tämä on huippu ja mehevä resepti. Nopea piristys aamupalalle kun leipä on loppu ja oikein muutakaan kivaa ei ole, ja jugurttikin alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt. Laitoin taikinaan paahdettua acorn squashia noin 1/2 desin verran ja toimi tosi hyvin!
Lähetä kommentti