9.2.2010

Ihminen on sitä mitä syö, ja minä muutun kohta vuoheksi....

Eksyin sairaslomallani moneen uuteen ruokablogiin, joista yksi oli Mogdoll's Kitchen. Myös Kaloriina oli tehnyt Kurpitsamoskan punajuuri-bataatti-vuohenjuustogratiinia ja jääkaapissa kolkutteli vielä 100g vuohenjuustoa. Niinpä päätin tehdä herkullisen näköisiä empanadaksia. Todella helppoja ja nopeita, ja näihin voisi kyllä tunkea varmaan melkein mitä vain sisälle. Kiva vaihtoehto sille iänikuiselle jääkaapin tyhjennys -omeletille... Omasta mielestäni tämä perunapohjainen täyte ei ollut kovin maukas ja ehkä vähentäisin ensi kerralla vähän paistoaikaakin, mutta kyllä näitä mielellään popsi. Ystäväni, joka seurustelee meksikolaisen kanssa, on muistaakseni tehnyt tulisen jauhelihakastikkeen jämästä näitä empanadaksia. Suosittelen mieluummin jotain sellaista näiden sisään.



Empanadakset (13-15kpl)
4,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voisulaa
n. 1 dl vettä

Täyte
2 keitettyä perunaa kuutioina
1 sipuli pilkottuna
100g vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria

voiteluun kananmuna

Sekoita vehnäjauhot ja suola ja lisää sulatettu voi mukaan. Lisää vesi hiljalleen, vähän vajaa desi on hyvä nestemäärä, huomaat kyllä kun taikina muuttuu sopivaksi ja yhtenäiseksi. Taikina kannattaa laittaa hetkeksi muovikelmuun ja lepäämään jääkaappiin. Ei kuitenkaan liian pitkäksi aikaa, ettei se kovetu liikaa. Taikina kaulitaan mahdollisimman ohueksi levyksi ja siitä tehdään esim. kuppia apuna käyttäen ympyröitä (tai jos kaapista löytyy pasteijamuotti, se on täydellinen). Kuutioi perunat, kuullota sipuli pannulla ja sekoita keskenään. Lisää vuohenjuusto sekä mausteet ja sekoita hyvin. Jokaiseen taikinaympyrään laitetaan noin lusikallinen täytettä ja piirakat suljetaan vedellä kostuttaen ja reuna puristetaan tai painellaan haarukalla kiinni. Voitele lopuksi kananmunalla. Piirakoita paistetaan 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

5 kommenttia:

kaloriina kirjoitti...

Samaa mieltä, ei ollut kovin maukas. Tuon täytteen jostain netistä löysin ja kokeilin. Laitoin kyllä itse sen verran mausteita, että oli edes jotain makua.

Vastasin sulle noista täytteistä miun blogiin!

kaloriina
Mogdoll's Kitchen

kaloriina kirjoitti...

Unohin muuten tosta mun täytereseptistä tomaatin, ups. Me so stupid.

Pitkä kirjoitti...

Joo, kävinkin tsekkailemassa ne, kiitos vinkeistä! Tein muuten tänään jämäjaukkarikastikkeesta näitä uudelleen ja paistoin 20min, lopputulos paljon parempi! Laitoin sisään myös vähän juustoraastetta ja salsaa, erinomaisia!!

kaloriina kirjoitti...

Joo mie paistoin kans silleen, että pohjaan tuli kultaista väriä. Ja toi miun täyte oli jämätäyte, ei ollu muuta jääkaapissa kun perunaa, 1 tomaatti ja se vuohenjuusto :D Seuraavan kerran kokeilen ohjetta, jossa taikinaan tulee myös kananmunaa. Luultavasti taikinasta tulis kuohkeampi ja pehmeämpi, tosta aiemmasta tulee vähän liian kuiva päästäkseen ees lähelle argentiinalaisia herkkuversioita. Testailemalla se vielä löytyy ;)

Pitkä kirjoitti...

Se taikina ei muuten jäänyt yhtään niin kuivaksi, kun sisällä oli kostea täyte. Ite olin tosi tyytyväinen siihen lopputulokseen! Kerro sit tuliko kananmunan kanssa parempia :)