19.1.2010

Popsi, popsi porkkanaa...

Vihdoinkin esittelyssä! Bravuurini ja ovat onnistuneet aina. Osaan ohjeen jo ulkoa. Nämä ovat vain niiiin hyviä ja useampi uppoaa kitaan kerralla. Ah! Ja helppoja, vain raastimen tiskaus on se huono puoli. :)

Olen leiponut näitä varmaan kymmeniä kertoja. Aloitin vuosia sitten kakulla omia ylioppilasjuhliani varten, olen myös tehnyt tätä pari pellillistä lasten synttäreille ja nykyään teen aina näitä porkkanamuffinssiversioita. Äitienpäiväksi, tupareihin ja kaikkiin maailman juhliin ja kissanristäisiin olen näitä leiponut. Ovat paljon kauniimpia kuin rähnitty kakku ja mukavammat tarjolla! Ohjeesta tulee n.20 muffinssia. Jos teet muffinssiversion, paistoaika lyhenee, joten kannattaa tarkkailla, etteivät muffinssit kärähdä. Mieluummin kannattaa jättää leivonnaiset vaaleammiksi, ovat ihanan kosteita. Kakku on myös aika litteä, siksikin kannatan näitä muffinsseja.

Olen aiemmin levittänyt kuorrutuksen veitsellä ja silloin kuorrutus riittää oikein hyvin. Jos kuitenkin teet cupcake-tyylisiä muffinsseja, kannattaa kuorrutetta tehdä tuplasatsi - saa ainakin pursotella ihan reippaasti! Mantelirouhetta voi ripotella enemmänkin päälle, ihan maun mukaan!




Kuorrutettu porkkanakakku
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g voita sulatettuna
3 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus muskottia
kuorrutus:

100g tuorejuustoa (Philadelphia)
50g huoneenlämpöistä voita
1,75dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeeksi mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste, voisula ja kuivat aineet. Rasvaa ja jauhoita tasapohjainen n.litran vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Jäähdytä. Kumoa kakku vuoasta. Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Ps. Tällaisessa peltiviritelmässä on kätevä kantaa muffinseja vaikka tuliaisiksi!
Löysin sen Stockmannilta ja maksoi vain 14,90€!

3 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Kiitos näistä vielä kerran! Jäi sunnuntaillekkin ja pakko sanoa, että maistuu muuten krapulassa(!) paremmalta kuin pizza! 12 poeng!

Pitkä kirjoitti...

Ihanaa, että ne maistuivat! Meiltä löytyi eilen vielä yksi jääkaapista, ja V vetäisi sen melkein laatikkoineen kaikkineen. Ah.

mums kirjoitti...

Voi, nämä on tosi hyviä! Kiitos ohjeesta! :)