21.1.2010

Kaura-juusto-oliivi-pestoteeleipä

Olen aiemmin tehnyt kaura-juustoteeleipää ja ajattelin kokeilla sekoittaa taikinaan pestoa ja oliiveja. Kaapistani löysin kalamata-oliiveja, joten panin niitä. Tämä oli kyllä positiivinen yllätys, todella hyvää! Pesto antoi leivälle mukavaa makua ja öljyisyyttä. Ja niin paljon nopeampi kuin focaccia! Söimme sitä Pitkän kanssa salaatin lisukkeena ja toimi todella hyvin.

Mietin, että juustoraasteen tilalle voisi myös kokeilla fetajuustoa...Ja tähänhän voi panna, mitä kaapista löytyy!



Teeleivät

2 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 ½ dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 ½ juustoraastetta (raastoin itse Edamia, ei ollut muuta)
2 dl maitoa (oli vain rasvatonta maitoa)
2 rkl voita
pestoa (panin noin 3 rkl)
oliiveja päälle

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola, sokeri ja juustoraaste. Sekoita joukkoon maito ja sulatettu voi. Lisää pestoa maun mukaan. Taputtele pellille leivinpaperille jauhoitetun käsin kaksi n.1 cm:n paksuista leipää. Pistele leivät haarukalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.




3 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Täältähän löytyi ihana uusi ruokablogi, kivaa! Ja heti ylimpänä leipäohje, jota tekisi mieli kokeilla saman tien.

Pitkä kirjoitti...

Kiva, kun tulit käymään. Ollaan seurattu teidän blogia jo pieni ikuisuus säännöllisesti ja tänään sitten uskaltauduin vihdoin kommentoimaan. Varmasti testiin tulee jossain vaiheessa jotain teidän blogista, toivottavasti ok!

Rosmariini kirjoitti...

Toki on ok! Ja tervetuloa vaan kommentoimaan vastakin. :)