1.9.2010

Porkkanaa teeleivissä

Tosi "yllättävää", että ilmojen kylmetessä tekee mieli teki jotain syksyistä. Ajan puutteessa kaipasin jotain helppoa, halpaa ja nopeaa. Tein taas teeleipiä, vaikka ne ovatkin aika palikkaevästä. Lueskelen aina välillä Myllyn parhaiden Arjan leivontanurkkaa ja sieltä bongasin tämän ajankohtaisen ohjeen. Kaikki ainekset löytyivät kaapista ja leivät syntyivät todella nopeasti. Vähän voita uunituoreen teeleivän päälle niin se on siinä! Porkkana maistui näissä yllättävän paljon (no, nimi ei varmaan ole turhaan porkkanateeleivät). Jätin ohjeesta pois 1tl suolaa, sillä se puski vähän liikaa läpi valmiissa teeleivissä. Voin oma suola riittää hyvin! Jos käytät jotain margariinia tai muuta mautonta rasvaa, lisää ohjeeseen ripaus suolaa.
Onko olemassa ketään, joka ei pitäisi teeleivistä? Toivottavasti ei. Leivät maistuvat parhaalta sunnuntai-iltaisin hyvässä seurassa, teekuppi kourassa ja joku lautapeli pöydässä.
My cup of tea.

Koululaisen porkkanateeleivät (10 kpl)
3dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta

1 rkl hunajaa
2½ dl maitoa
½dl sulatettua voita (n.50g)
2-3 raastettua porkkanaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hunaja, rasva, neste ja raaste. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se nokareiksi leivinpaperille. Taputa nokareet tasaiseksi kostutetulla kädellä ja paista 250-asteisessa uunissa n. 10 min.

Tein teeleipiä itse yhdeksän ja paistoaika oli 15 minuuttia. Riippuu varmaankin uunista ja teeleipien paksuudesta.

4 kommenttia:

Agatha kirjoitti...

Kiitos vinkistä, mietinkin juuri mihin sitä käyttäisi nuo porkkanat jääkaapista. Harmi, että teeleivät pitää melkein syödä tuoreeltaan pois. Tai no eihän se tavallaan ole harmi :)

Pätkä kirjoitti...

Porkkanat jäävät liian usein käyttämättä! En ole varmaan koskaan joutunut heittämään ylimääräisiä teeleipiä pois...aina olen "säälistä" kaikki tuhonnut...:D

Janna kirjoitti...

Aah, teeleivät on ihania! Teen niitä tai skonsseja toisinaan sunnuntaiaamuisin, kun haluttaa saada aamupalalle tuoretta leipää. Mun teeleivistä tulee kyllä välillä aika kuivia, ehkä pitäis tehä reilusti löysempiä. Sama ainakin pätee sämpylöihin - mitä löysempää taikinaa, sen parempia!

Pätkä kirjoitti...

Niin on ja ah niin helppoja! Ei hiivaakaan. Pätee kyllä teeleipiin ja sämpylöihin, mieluummin liian löysää taikinaa.