9.9.2010

Uutuuksia!!

Myönnän ylpeänä, että olen täysin uutuuksien orja. Se ominaisuus on peritty isältämme, joka käytännössä kasvatti tyttärensä uutuuksien voimalla. Meillä syötiin esimerkiksi sushia jo varmaan 20 vuotta sitten, kun isä oli kuullut, että niitä myytiin jossain päin Helsinkiä. Bongaan kaikki uutuudet jo ennen kuin ne ehtivät kauppoihin. Mielenkiintoni painottuu erilaisiin karkkeihin ja muihin makeisiin sekä leipiin. Muutakin löytyy...

Tässä postauksessa keskitytään ihan eineksiin, vaikka on tullut kokeiltua kaktukset ja muut eksoottiset ruuat. Nämä ovat jo "vanhoja tuttuja", mutta lemppareitani ovat Fazerin Alku Monivilja - ja Kaurakolmiot. Samoin ihania ovat Vaasan Täyshyvä 5 Täysjyväviljan näkkileivät ja Jyväiset hapankorput. Valiolta tulee pian maustettu tiramisurahka ja Oltermanni Luomu odottelee jääkaapissa avaamista, kunhan edellinen juusto on syöty.

Tämän syksyn kuuma juttu minulle on Fazerin cashewpähkinärouhesuklaa. Odotin sitä kauppoihin kuin kuuta nousevaa ja vihdoin sitä tuli Stockmannille. Good old Stockmann! Ah, tykkään erityisesti keltaisesta ja violetista levystä, koska olen pähkinäsuklaan ystävä. Tämäkin oli tosi hyvää, cashew on tietysti miedompaa kuin hasselpähkinä, mutta ostan kyllä varmasti uudestaankin.


Etsin hammasharjaa Töölöntorin K-Marketista ja kassalla huomasin uuden Tupla Shufflen! Miten en ole tiennyt tästä? Pari patukkaa lähti tietenkin heti mukaani ja kääreessä kerrottin patukan sisältävän vohvelia ja nougata maitosuklaalla ja manteleilla päällystettynä. En nyt ole mikään vohveli-intoilija, joten olin varautunut aika kuivakkaan kokonaisuuteen. Hyvää oli mutta aika tuhti pakkaus. Eikä ole alkuperäistä Tuplaa voittanutta! Tosin voisin ostaa tätä uusiksi, enpä usko, että silti mikään himottava tarve koskaan tulee.


Maraboun Polka -suklaa on myös ihan jees ja tyydyttää ainakin mintun himon. Toisaalta valitsen mieluummin Fazerin levyista sen Marianne-suklaan. Kesällä tuli nyt kaikkialta löytyviä Pantteri Black Shotteja. Olivat kyllä pettymys minun makuuni!

Sipsejä edustaa Estrellan Ringsit, makuina Cheese tai Sourcream&Onion. Sourcream&Onion oli ihan ok, mutta en siirtyisi sipseistä näihin. Juustonaksujen suurkuluttajana toivoni kohdistuu juustoringseihin! Pitkä ei digannut ollenkaan (vaikka kyllähän ne alas meni).


Tällä hetkellä odotan Ainon hilla -jäätelöä. Tuli jo testattua Pingviinin KaneliOmenaa. Oli kyllä pettymys! Nyyh! Omena oli liian esanssinen. Tässä olisi ollut niin paljon potentiaalia. Rakastan esimerkiksi sitä Valion uuniomenajogurttia.


8 kommenttia:

Kermaperse kirjoitti...

Siis mitää?! Luomu Oltermannia?! Mäki haluun! Mistä sitä saa? Oltsu on luottojuusto. Ja toi cashewpähkinäsuklaa.. Miksei sitä tehty silloin, kun vielä söin maitosuklaata?! Ehkä pakko kuitenkin joskus maistaa.. Tai sitten vaan teen itse suklaata, johon heitän cashewpähkinää. Onnistuuhan se niinkin :D

Hanna Takala kirjoitti...

Jahas, pitääkin silmäillä jäätelöaltaan tilannetta tuon KaneliOmenan varalta.

Ihan kuin noita Estrellan rinkuloita olisi ollut aiemminkin? Pussin visu on kyllä muuttunut.

Virpi kirjoitti...

Mulla on jääkaapissa odottamassa purkki sitä tiramisurahkaa, en oo ehtiny vielä maistaa sitä mutta se kuulosti niin jännittävältä että sitä oli pakko ostaa :)

nimim. toinen uutuuksien uhri.

Pätkä kirjoitti...

Kermaperse: Siis Oltermannia on mullakin AINA! En tiedä, onko tämä kuvitelmaa, mutta musta se Luomu-juusto on todella hyvää! Ja hei, omia versioita cashewsuklaasta kannattaa tehdä!! :)

Hanna: Voi ihan hyvin olla, että ringsejä on ollu aiemminkin. oli ne cheeset kyllä enemmän mun mieleen, mutta ei voittanu juustonaksuja. Jädestä kannattaa ehdottomasti muodostaa oma mielipide. Ja eihän siitä pahaa saa tekemälläkään!

Virpi: Kerro heti sitten kommentit siitä rahkasta!!

Virpi kirjoitti...

Maistoin nyt sitä tiramisu-rahkaa ja se ei kyllä ollut kovin hääviä. Maistui mun mielestä vaan kahville, ei tiramisulle. Jossain leivonnassa tms. menis varmaan mut paljaaltaan ei ollut kummoista.

Ostin muuten kans tota Fazerin uutuussuklaata, ihan ok, mutta ei nouse ykkössuokkariksi mitenkään.

Pätkä kirjoitti...

Aijaa, eli vähän pettymys oli. Pakko hankkia sirä kuitenkin...Ehkä pitäis sit kehitellä joku oma jälkkäriversio...

Vähän mietoa se uus suklaa mun makuun niiden hasselpähkinöihin tottuneena. Heh.

Virpi kirjoitti...

Joo mietoa oli toi suklaa nimenomaan!

Ja tottakai kandee maistaa kuitenkin sitä tiramisu-rahkaa, mutta ei kannata ladata siihen mitään hurjia ennakko-odotuksia superherkusta, niin ei sit harmita niin paljon kuin mua tänään :)

Pätkä kirjoitti...

Pakko maistaa, vaikka yrjöt tulis kurkkuun! :)