5.9.2010

Pihajuhlat

Olin eilen pihajuhlissa, jotka olivat aivan ihanat. Pimenevä ilta, lyhtyjä, räsymattoja ja penkkejä, ihania ihmisiä ja vielä ruokaakin, täydellistä! Tarjoilu toimi nyyttäriperiaatteella, joten kannoin myös korteni ketoon. Toinen juhlan järjestäjistä on vegaani, joten pähkäilin koko viime viikon mitä ihmettä (helppoa) keksin viedä tarjottavaksi. Sitten muistin Spaghetteriassa aikoinaan olleen alkupalan, artisokkatahnaa ja focacciaa, jonka vuoksi kävin ravintolassa syömässä noin kerran viikossa. Tavoittelin vähän samanlaista tahnaa ja täytyy sanoa, että onnistuin täydellisesti. Tahnasta tuli ihan mielettömän hyvää ja muistin kertoa sen myös kaikille juhlissa oleville, moneen kertaan vielä. En todellakaan ole perusvaatimaton suomalainen kotikokkailija, vaan mainostan kyllä kaikille, jos joskus löytyy joku mahtava uusi ruokalaji. Tai sohva. Eilenkin esittelin kuvia sohvastamme kaikille uusille kasvoille. 

Tahnaa tuli tuon purkin verran! Olisi pitänyt tehdä enemmän kerralla.

Tarinan opetus: en hehkuta turhaan. Tehkää tätä tahnaa ja haiskaa valkosipulilta koko loppuviikko.

Niin ja pitää vielä kertoa niille, jotka eivät pidä artisokansydämistä: en oikein minäkään. En myöskään välitä oikein aurinkokuivatuista tomaateista, koska iso öljyinen "filee" ei varsinaisesti kuulu suosikkeihini. Molempia tykkään kuitenkin syödä mössönä, eli kannattaa kokeilla, vaikka ennakkoluulot vaivaisivat.Mä teen tätä ainakin heti huomenna uudelleen.

Ainakin tämän purkin auringonkukkaöljy sopi tahnaan superhyvin. 
Mulla jäi öljyä ton verran jäljelle tahnan pyörittämisen jälkeen.

Artisokkatahna
1prk (290/160g) artisokansydämiä
2 valkosipulinkynttä (tai vähemmän, jos olet säikky)

Soseuta sauvasekottimella artisokansydämet ja valkosipulinkynnet. Lisää purkin öljyä joukkoon pikku hiljaa kunnes olet löytänyt sopivan löysyyden. Suosittelen sellaista pehmeästi käsiteltävää, joka kuitenkin pysyy vielä leivän päällä. Voit myös käyttää dippinä tai lusikoida suoraan :) Niin ja tahna säilyy luultavimmin muutaman viikon jääkaapissa, sillä ainakin avattu artisokkapurkki säilyy sen verran.

Tein juhliin myös coktailtikkuja. Eivät olleet tosin vegaaneiden suosikkeja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hello!

oli totisesti hyvää tämä!

piti tulla tänne kommenttiboxiin jakamaan kanssanne erinomainen tuorejuustomainen ak-tomaattitahna.

1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl margariinia (tai voita)
~5 kpl ak-tomaatteja

soseuta. ja thats it!

olen tehnyt tätä maustamattomasta soijajogurtista, niin en ole aivan varma miten tämä toimisi lehmäjogurtin kanssa, mutta ihan hyvin varmasti!

;-]
vegekokki käpylästä

Pitkä kirjoitti...

Oot kyllä tosi söpö vegekokki Käpylästä <3 Mun täytyy ehdottomasti maistaa tota. Teen myös ehdottomasti soijajugurttiin, ne on mulle tuntematonta aluetta, johon mielelläni nyt vihdoin tutustun.

Oli muuten hyvät juhlat, kiitos vielä!! <3