16.9.2010

Vielä pienempiä sukkia

Esittelin isosiskomme pojalle tekemäni sukat ja tein nyt pikkusiskollekin omat. Vähän tyttömäisemmät värit. Hän täytti juuri kaksi vuotta, onneksi olkoon!

Puikolla on 9 silmukkaa eli yhteensä 36 silmukkaa. Puikot ovat vanhat tutut 3½ ja lanka Novitan Seitsemää veljestä. Vihreä väri on poistunut Novitan värivalikoimasta ja hamstarin sitä 8 kerää talteen.....vähän liikaa.... joten nyt tungen sitä joka neulokseen! Heh.

Joustin on muuten tällä kertaa 1 o, 1 n enkä ymmärrä, miten saan sen aina näyttämään yhtä epäsiistiltä. Ehkä pitää vain uskoa jo kunnialla, että teen aina sitä vakiotani 2 o, 2n -joustinta. Muuten, teen AINA vahvistetun kantapään (mikä on sinänsä hyvä, koska kantapäät ovat yllättäen aika kovassa käytössä).

Olen kerrankin varustautunut tähän syksyyn paremmin, etteivät neulokset valmistu joskus helmikuussa....


8 kommenttia:

Anzku kirjoitti...

Mulla kans tuo 1o, 1n -joustin on ihan karmeen näköistä. Ihan pieniin sukkiin kuitenki tykkään laittaa vähän tiheemmän joustimen niin ei sit löpsähdä niin helposti. Miulla on aivan täydellinen sukkabuumi käynnissä! Viime talvena opettelin viimein sen kantapään teon kunnolla ja neuloin viidet lasten sukat. Tänä vuonna oon tehty kolmet lasten kokoa ja yhet aikuisten. Omat sukat on työn alla ja vielä pitäis appiukolle tehä yhet miesten kokoiset sukat. Syksyllä se aina iskee se neulomisinnostus! :)

Pätkä kirjoitti...

Mulla on ainainen neulomisinnostus. Lasten sukkia oon tehny vain muutamat, kun ei niitä pyöri tässä hirveästi. :) Aikuisten sukkia sitten niin paljon, etten laskuissa pysy. Ehkä vielä alle sadassa mennään. Mulla menee toi 1o 1n -joustin mutta jotenkin se puikkojen vaihtumispaikka jää aina epäsiistiksi, vaikka yritän pitää lankaa kireallä. :(

Anzku kirjoitti...

Miulla on ongelmana kantatilkun reunasta otettavat silmukat. Toisesta laidasta saan otettua siististi, mutta toisessa reunassa on niin löysät silmukat että aina tuppaa jäämään reikiä. Nyt osaan tehä sentään siistit kiilakavennukset, että ovat molemmilla puolilla samannäköiset. HIH! Oppia ikä kaikki! :)

heta kirjoitti...

Oooo, kuinka söpöt sukat - haluaa kans!

Blogissamme on teille tunnustus!

Pätkä kirjoitti...

Bongattiin jo heti tunnustus ja mietitään päämme puhki listaamme. :) Kiitos siis!

Pätkä kirjoitti...

Ja hei Anzku, mullakin on ne toisen puolen silmukat isoja ja löysiä, mutta neulo ne ekalla kerroksella takareunasta niin ei tule reikiä!! Sit sun ei tarvii miettiä niitä kavennuksia ja stressaa, että reiät menee umpeen.

Anzku kirjoitti...

Joo, oon ottanukki ne takareunasta, mutta silti tahtoo jäädä löpsöks. Pitää vaan opetella tekemään napakammat reunat. Oon koittanu niinki että kun neulon kantalappua niin otan oikeella puolella ekan silmukan puikolle nurin - jos nyt osaan selittää mitä tarkotan... ja sit siitä kantalapun reunasta kans poimin silmukat takareunasta. On tää vaan niin hankalaa! :) Mutta on kyllä kivaa kun sit jotain oppii tekemään siististi!!

Pätkä kirjoitti...

No se kyllä palkitsee! Ah sitä riemua! :)