30.9.2010

Nyt se löytyi!

En aio edes olla vaatimaton - nyt se on löytynyt - täydellinen tossuohje!

Nyt kun syöpähomma on kaikille selvä niin voin jakaa kanssanne tarinan tämän takana. Vuosi sitten olin taas kerran sairaalassa ja neuloin siellä all the time. Yksi mukava hoitaja toi tällaiset kotoaan ja kysyi, osaisinko tehdä tällaiset. Hän oli saanut ne joltain ystävältään lahjaksi. Tutkiskelin tossuja, mutta päättelin, että niiden täytyy olla monimutkaiset, enkä todellakaan älyäisi salaisuutta itse. Sen pituinen se.

Ensimmäisellä silmäyksellä ei arvaisi näitä tossuiksi.

..kunnes selaisin huvikseni Ravelrya muutama viikko sitten. Ja löysin tämän tossuohjeen! No, en tietenkään hiffannut, että kyseessä olivat tutut tossut. Ajattelin ohjetta lukiessani, että näyttää liian monimutkaiselta, mutta kokeilen huvikseni. Ja ohje on aivan palikka ja tossut niin nopeat! Valmistuu televisiota katsellessa. Voin sanoa, että jos tämä on minun mielestäni palikka, kuka tahansa osaa tehdä tossut!! Aaaaah. Ohje on naisten koko, n.37-38, minun kaviollani lisäsin silmukoita 26:n, joten ennen joustinta silmukoita oli 52. Passeli koko. (Siis 40-41) AAAAAHHHH, tämä riemun määrä! Puikot olivat 4,5mm (tarvitsee vain 2 sukkapuikkoa) ja lankana käytin Novitan 7 Veljestä.

Eikö olekin ihanat napit!

Muuten, tämäkin pitää kertoa. Olen siis oikeakätinen oikeasti. Oikea käsi on nykyään poissa pelistä ja olen joutunut opettelemaan kaiken vasemmalla. Mutta jotenkin mystisesti pystyn neulomaan! Tätä ihmettelevät sekä minä että lääkärit! Thank God! Mutta tästä lähtien kaikki ulkonäkövirheet leivonnaisissa menevät tämän piikkiin. "Muuten nää ois upean näköisiä, mutta..." Hehhe, olisittepa nähneet viime vuoden piparitaloni....taisi jäädä viimeiseksi. 5-vuotiaskin pystyisi parempaan. Lopulta talon katto romahti ja äitini kaulitsi uuden. Oli kuulemma "ollut huono piparitaikina"! Ennen tein hienon kirkon ja siihen muurit ympärille. Ei toivoakaan enää. Ehkä ostan valmiin piparitalon tänä vuonna ja kehuskelen, että leivoin sen itse!

Ja tältä ne näyttävät jalassa! Pusi pusi!

7 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Anteeks ku kommentoin koko ajan, mutta en oo kyllä ikinä nähnyt noin söpöjä tossuja. Ja mietin tässä että mahtaisinkohan osata tehdä tommoset itse? Oon tosi käsi kutomisessa. Ja myönnän etten ymmärtänyt tosta enkunkielisestä ohjeesta mitään :( Mut ihanat!

Pätkä kirjoitti...

Kommentit ovat hyvin tervetulleita! Tossut niin mahtavat!! Jos päätät nämä tehdä, mä autan mielelläni.

Anzku kirjoitti...

Mieki haluun tehä tuommoset!!!!!!!!!! Kunhan tämä sukkamania jossain vaiheessa rupeaa laantumaan... En ees hirviä ruveta kattomaan enklanninkielistä ohjetta... eikös ois kiva jos "joku" suomentais sen?!? ;D

Pätkä kirjoitti...

Teeeeee!!!! Mä voin suomentaa!

Anzku kirjoitti...

Jee!! Jään odottamaan! :) Kävin kattomassa tuon ohjeen, mutta ei nuo käsityötermit oo enkuks hallussa ollenka - justjust suomeks! ;)

Aija kirjoitti...

ihanat! nyt tiiän mitä teen keränperille. :]

Pätkä kirjoitti...

Kaikista jämälangoista pääsee eroon!