13.9.2010

Sateisen päivän välipalaa

Näin Yhteishyvän Ruokaliitteessä palsternakkarieskat ja kiinnostuin heti. Sateisena sunnuntaina rieskat olivat oiva leipomisidea ja aikaa oli hiivankin käyttöön. Karsastan vähän kaikkia hiivahommia sen kohottamisen takia. Tosin nämä olivat yllättävän nopeat ja tulipahan tiskattua ennen rieskojen valmistumista!

Palsternakan suurena ystävänä olin innoissani. Vähän epäilytti, onko palsternakkaraaste liian hallitsevan makuista? No ei ollut. Pitää vähän hehkuttaa. Maku oli mielettömän hyvä ja palsternakka maistui juuri sopivasti. En raastanut sillä raastimen karkeimmalla raudalla vaan sillä vähän hienommalla Ehdottomasti uusi vakireseptini, ei jäänyt kyllä ainoaan kertaan. Varmasti muutkin juuresraasteet sopivat näihin, mielikuvitus on vain rajana!

Sopivat muuten mahtavasti keiton tai salaatin lisänä! Ja paljon kauniimpia kuin teeleivät tai (ainakin minun leipomani) sämpylät. Tai sitten ihania vain sellaisenaan voisilmä päällä. Mums!Palsternakkarieskat, 12 kappaletta

2,5 dl maitoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo tangoksi. Jaa tanko 12 palaan. Taputtele palat pyöreiksi litteiksi rieskoiksi (halkaisija 8-9 cm).
Pane rieskat leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa tuoreina!

Einolta täydet viisi tähteä!

4 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Aah, en kestä! Tätä repeptiä on ihan pakko kokeilla ehkä jo tänään. Pitkä mainitsi kyseiset rieskat eilen, ja oon siitä asti haaveillu niistä. Ihana Einoki!

Pätkä kirjoitti...

Nää oli mun mielestä kyl niin hyviä! Aah!! Ja Eikka is so cute!!! :)

Minttu kirjoitti...

Tama on hyva resepti, koska taalla ei sade tunnu loppuvan. Palsternakan joudun korvaamaan porkkanalla mutta ei se mitaan :)

Pätkä kirjoitti...

Kun olet kokeillut porkkanaraastetta niin kerro kommentit! Odotan innolla. :)