6.9.2010

Pinaattia, parmesania ja pastaa!

Lueskelin Anzkun kauhasta kajahtaa -blogia ja pinaattinen mac and cheese -resepti houkutteli heti! Täytyy tunnustaa, etten ole koskaan syönyt mac&cheesea, joten mitään vertailukohdetta ei ollut. Ajattelin, ettei tämä voi mennä kovin mönkään, koska 
a) Anzku kehui blogissaan reseptiä
b) en ole mikään huippukokki 
c) pastassa harvemmin voi mennä pieleen ja 
d) kaipasin jotain helppoa kotiruokaa! 

Me Pitkän kanssa tuunasimme ohjetta ja lisäsimme sekaan fetaa sekä gratinoimme pastan  vielä mozzarellaraasteella. Minä kyllä tykkäsin tosi paljon, Pitkä ei niinkään.... Tämä jakoi mielipiteemme kyllä niin 50-50. Teen varmasti uudestaan, Pitkä ei.

Paljon sitä ruokaa tuli, ymmärrän, että isompi (tai pienempikin) perhe saa reilut annokset, mutta yksineläjänä syön tätä pari kertaa päivässä viikon ajan. No, onneksi on olemassa Pitkä ja V, joille voin aina kiikuttaa purnukoitani. Tosin voi olla, että teen suosiolla pienemmän satsin ensi kerralla ja jätän kipot viemättä Pitkälle.
 
 Mehän tietysti vielä gratinoitiin, kun rasvaa ei ollut muuten tarpeeksi.

Pinaattinen mac and cheese fetalla
n. 30 g voita
n. 0,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
2,5 dl kanalientä
ripaus muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
560 g pakastepinaattia (laitoin 2 pussia)
2 dl parmesaaniraastetta
500 g makaroneja
2 dl makaronien keitinvettä
+ fetaa
+ muuta juustoa gratinointiin

1. Laita makaronit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sulata voi paistokasarissa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito ja kanaliemi vähitellen rasvaseokseen ja sekoita hyvin. Mausta ja anna kiehua hiljalleen
3. Sulata pinaatti mikrossa ja valuta neste pois
4. Ota 2 dl makaronien keitinvettä syrjään ja valuta kypsät makaronit
5. Kaada parmesaaniraaste, pinaatti ja keitinvesi kastikkeen sekaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kypsät makaronit (ja feta). Sekoita ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
6. Gratinoi vielä pasta uunissa, jos uskallat!


6 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Omnomnom, vaikuttaa kyllä minustakin oikein mainiolta! Ja sehän on selvä, jos tuossa kerran on voita JA juustoa... Pinaatti on kuitenkin epäilemättä hyvä lisä - sen ansiostahan tämä onkin jo melkein terveysruokaa :D

Pätkä kirjoitti...

Juusto ei petä koskaan. :) Todellista terveysruokaa!

Någon Annan - yks Anna kirjoitti...

Moi!
Vaikuttaa ruualta, jota täytyy kokeilla pian. Kertoisitko vielä, missä asteessa kannattaisi gratinaatio suorittaa!

Pitkä kirjoitti...

Gratinointiin 200 asteessa kunnes juusto oli sulanut!

Någon Annan - yks Anna kirjoitti...

Kiitos! Ajattelin tänään kokeilla - pakastimesta löytyy oman maan pinaattiakin.

Anzku kirjoitti...

Mmmmmm....gratinointia.... :D