19.9.2010

Kuva-arvoitus

Keräilen aina kirjanmerkkeihin houkuttelevia reseptejä, ja siellä on jo jonkin aikaa lojunut Lauran tähden enchiladat. Lauran enchiladoissa oli täytteenä jauhelihaa, minä tein kasvistäytteen. Lauran postauksessa ruokalajin oikeasti erottaa kuvasta, meillä kävi vähän toisin. Olen aika avokätinen kuorrutejuuston kanssa (katso vaikka täältä tai täältä), ja siinä on valitettavasti omat huonot ja hyvät puolensa. En laske huonoksi puoleksi tukkeutuneita verisuonia, vaan ruuan esteettisyyden kuvissa! Nuo ruskeat pökäleet maistuivat oikeasti IHANILTA, vaikkeivat ehkä siltä vaikuta. Hyvänä puolena oli ihan superhyvä maku, tuollainen ruskistunut, semirapea juustokuorrutus on parasta mitä tiedän, ahhhhhh.

Ensin vähän fiiliskuvaa tasoittamaan alempana olevia pökäleitä.

Suosittelen tekemään tortillat itse. Itse paistan lätyistä aina mahdollisimman ohuita ja ne toimivat tässä tosi hyvin. Letuista tulee kuitenkin uunissa aika kosteita, ja olen aika varma, että eineslätyistä olisi tullut vähän raa'an taikinan oloisia. Tai mistäs minä tiedän. Mutta silti, itse tehty tortilla on jo "henkisesti" paremman makuinen.

Meidän kamera muuten lähti V:n kanssa jonnekin saareen, ja palaa vasta keksiviikkona, eli varmaan aika hiljaista siihen asti. Byää.

Romattinen kattaus.


Enchiladat (kuusi rullaa, eli juuri normaalin uunivuoan verran tavaraa)
keskikokoinen kesäkurpitsa
herkkusieniä (tai te, jotka voitte syödä paprikaa, laittakaa sitä!)
tölkki ruskeita papuja (suolaliemessä, 400g/250g)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
1 tölkki tomaattimurskaa (luomu, se on niin paljon parempaa)
1 mieto chili
1 (iso) prk creme fraichea (28% rasvaa)
6 tortillaa
juustoraastetta (meillä mozzarella)
2 dl ruokakermaa

Pilko sipulit ja valkosipulit, kuulota niitä hetki öljyssä. Lisää pilkotut kesäkurpitsat, pieneksi hakattu chili ja herkkusienet/paprika. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan tomaattimurska, valutetut pavut ja creme fraiche. Anna porista kymmenen minuuttia. Täytä tortillaletut kastikkeella, rullaa ne vuokaan tiukasti, ripottele juustoraaste pinnalle ja kaada lopuksi päälle ruokakerma. Paista 225 asteissa uunissa noin 15 minuuttia.

 Loppuun vielä juustotodellisuus... Mutta se maistui NIIN hyvältä, ah.

3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Hep, täällä ilmottautuu yksi jonka mielestä "enempi on parempi" juuston suhteen! Sitä ei voi oikeastaan olla liikaa.

Pitkä kirjoitti...

Jes Annukka, kiva kuulla etten ole ainoa! :) Musta tuntuu, että jos muut ihmiset ovat 62 prosenttisesti vettä, mulla vastaava prosentti on juustoa.

Laura kirjoitti...

Vau, kuulostaa ja näyttää hyviltä noi sun kasvisversiot! Ja miten reipasta vääntää noi letut itse, kade olen. Ja samoilla linjoilla teidän kanssa, juuston (kun aika monen muunkin herkun) suhteen pätee sanonta "parempi överit kuin vajarit" ;)