20.8.2010

Pad Thai

Helsingin Villa Thai on hurmannut minut Pad Thaillaan. Se on myös oikeastaan ainoa ruoka missä syön kanaa (en siis ole syömättä kanaa eettisistä syistä vaan lapsuuden ruokamyrkytyksen takia, hrr). Pad Thaita on pitänyt tehdä itse siitä lähtien, kun törmäsin herkullisen oloiseen reseptiin Lauran tähti -blogissa. Pätkän kanssa pähkäiltyämme päädyin kuitenkin toteuttamaan Pad Thaita muinoin Trendistä poimitun reseptin pohjalta (huom! annos yhdelle, tuplaa jos teet kaverille kanssa). Ihan kiva juttu, mutta kaksi asiaa meni pieleen: 1) riisinuudelit eivät mielestäni sopineet ruokaan ollenkaan, tehkää todellakin munanuudeleista (kuten korjasin reseptiinkin) ja 2) en osannut valmistaa tiikerirapuja oikein. Kohdan kaksi olisi voinut vältää esim. käyttämällä kanaa tai ostamalla suolatut pyrstöt suoraan kalatiskiltä, mutta pihiä rangaistiin tyhmyydestä. Ravut näyttivät ihanilta ja koostumus oli oikea, mutta maku oli jotain mullan ja mudan väliltä.

Minun oli tarkoitus toistaa resepti näillä parannuksillani, mutta en ole saanut aikaiseksi (kuten blogista on ehkä huomannut, keittiössä on ollut aika hiljaista). Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että ruoka olisi ollut  todella hyvää ilman näitä kahta virhekohtaa. Toivottavasti teillä käy parempi munkki!

Olen myös vakuuttunut, että wokkipannulla tulos olisi ollut parempi. 
Jos haluat lahjoittaa minulle ko. pannun, ilmoittele :)

Pad Thai (1 annos)
 2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
1 muna
100g munanuudelia
1 rkl limettimehua
1-2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl rouhittua, pannulla paahdettua maapähkinää
½ tl punaista chilijauhettta tai tuoretta chiliä
muutama kuorittu jättikatkarapu (tai kanaa)
½ dl pavinituja
2 kevätsipulin vartta tai pala purjoa

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli ja chili. Laita pannulle nuudelit ja sekoita. Riko mukaan muna. Lisää loput ainekset yksi kerrallaan, mutta jätä muutama katkarapu ja itu koristeeksi. Lisää mausteet. Kaada seos lautaselle, koristele ja tarjoa heti. Voit käyttää kanaa katkarapujen tilalla. 
 
 Ei pahaa ilman jotain hyvää... Eino sai rapujen laatikosta leikkikalun!

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihana Eino!

Pad thai on ihan älyttömän hyvää pikaruokaa. Ja se on myös niitä ruokia, joita en enää ikinä tilaa ravintolassa, koska tiedän osaavani valmistaa sitä itse kotona sekä halvemmalla että vielä paremmin. *Pollee* Villa Tahita en tosin oo testannut.

Pitkä kirjoitti...

Onks sulla joku hyvä resepti jossain? Meidän pitäis mennä joku päivä lounaalle Villa Thaihin, jos oot konttorilla. Sen Pad Thain sais ehkä pelkällä tofulla, luulisin. Nappaisko?

Mari kirjoitti...

Teen aina tällä ohjeella. Ihan peruskauraa siis, mutta ilman katkiksia tai tofua. Uskon, että suurella suolapähkinämäärällä saa ihan yhtä kanssa protskuja.

Ja vois hei mennäkin! :)