24.8.2010

Kaura + omena = bueno

Viime viikon illallisvieraat eivät olleet mitään korkean tason virkamiehiä, joten uskalsin ottaa rennosti jälkkärin kanssa. Kuten joillekin on ehkä jo käynyt selväksi, en ole mikään leipojatyyppi (onneksi Pätkä hoitaa sen puolen). Valitettavasti olen kuitenkin stressaajatyyppi, mutta olen yrittänyt työntää sitä puolta vähän taka-alalle, jotta ystävien kanssa ruokailusta nauttiminen olisi vähän helpompaa. Tämä jälkkäri piti verenpaineeni ihan normaaleissa lukemissa, vaikka valmistin sen vasta valkosipulisopan ja leipien syönnin jälkeen! Wuhuu! Mielestäni tämä omena-kaurapaistos sopi hyvin meidän rentoon illanviettoon, mutta tätä täytyy tehdä arkenakin, tosi helppo ja vaivaton. Reseptin koostin muutaman netistä löydetyn pohjalta.Omena-kaurapaistos (neljälle)
4 keskikokoista omenaa
3dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
kanelia
100g sulatettua voita
+ jäätelöä tarjoiluun

Kuori omenat ja lohko ne. Voitele vuoka ja levitä omenat pohjalle, ripottele päälle kanelia. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja sulatettu voi, ja levitä seos lohkojen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Lusikoi lautasille ja viipaloi kylkeen vähän jäätelöä. Mums.

4 kommenttia:

Tarza kirjoitti...

Reseptistä puuttuu se kaura kokonaan ;)

Pitkä kirjoitti...

Huh, kiitos Tarza! Korjattu!

Tiina kirjoitti...

Ihana syysherkku!
Tehtiin joskus kaurapaistosta kylässä ja kaneli oli loppu (tai sitten oli vaan kyse kanelisokeudesta) ja heitettiin sekaan inkivääriä. Tuli hyvää. Nykyään käytän kanelia ja inkivääriä rinnakkain, tuntuu olevan oikein leppoisa yhdistelmä.

Pitkä kirjoitti...

Tiina, niin onkin! Ja nääkin ainekset löytyy yleensä kotoota (paitsi ehkä tuo jätski, joka ei jostain kumman syystä oikein säily pakkasessa...). Mun pitääkin kokeilla ens kerralla tota inkivääriä! Kiitti vinkistä!