26.8.2010

Syksy tulee ja vauva saa jalkoihin lämmikettä!

Jes, sain vihdoin hyvän syyn neuloa vauvalle tossut, koska V:n sukuun syntyi juuri ihana tyttövauva. Onnea tuoreille vanhemmille! Iskin jo heti silmäni Novitan (kevät 2009) ohjeeseen ja kyseisessä ohjeessa on neljät erilaiset tossukat. Lehden kuvassa tossut ovat vaaleanpuna-valkoiset, mutta koska en tiennyt vauvan sukupuolta, päädyin vihreä-valkoiseen väritykseen. Vähän neutraalimpaa. Neuloin pitsikuvioiset tossut, myös palmikkoa ja "tavallista" on tarjolla. Ohjeessa narujen päähän tulee ihanat pienet tupsut, mutta ajanpuutteessa päädyin vain rusetteihin. :) Lopputulos on supersöpö ja nopea. Harmi vain, että vauvat kasvavat niin nopeasti, että tossut ovat  tuskin kovin kauaa käytössä.

Lanka on Novita Woolia ja sukkapuikot numeroa 3. Puikolla on alussa 9 silmukkaa. Ohje on melko pitkä kopioitavaksi, mutta jos joku haluaa sen, lähettääkää vain sähköpostia tai laittakaa kommenttia kommenttilootaan!

Mallina toimi Pitkän lapsuuden (ja nykyinenkin) lemppari, panda nimeltä Panda.

4 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Löytyykö toi jostain Novitan sivuilta ja onko ohje sitten kirjotettu blondiksi että tyhmempikin aloittelija ymmärtää? Kohta kaveripiiriin tyttölapsi tulossa meinaan.

Pätkä kirjoitti...

Yritin sitä jo aiemmin bongata, mutta ei löydy! :( Ohje ei ole kyllä blondi, kun on kaikki ruutupiirrokset ja kavennukset pantu. Mä voin tosiaan panna sen sulle sähköpostilla tulemaan tai ehkä parempi, että voin ottaa kopion lehdestä ja lähettää sen sulle postissa. Ohjeessa on tosiaan neljät erilaiset niin jos haluat neuloa jotkut toiset ehkä? Näkisit kuvatkin tossuista!

Krista kirjoitti...

Ehkä kokeilen löytää jonkun helpomman näin ensialkuun ja sitten seuraavalle joka syntyy teen vasta jotain noin haastavaa ;) Ovat vaan aika söpöt nuo.

Seuraava vaikea projekti saa olla lapasen peukalokiila :D

Pätkä kirjoitti...

Noi on kyllä tosi helpot, mutta ohje on vain pitkä, kun siinä on selostettu kaiket kavennukset! Että panen kyllä sulle etanapostilla sen kopion, jos vain haluat, ei oo mulle mikään vaiva! p.s.mäkään en oo ikinä tehny peukalokiilaa