25.8.2010

Kanttarellipasta

Ostin aika ison kasan kanttarelleja vähän aikaa sitten tehtyjä leipiä varten sillä toivoin salaa, että niitä jäisi jonkin verran yli ja voisin tehdä itselleni kanttarellipastaa. Onnistuin! Kanttarellien kanssa ei todellakaan kannata säheltää liikaa, sienet ovat jo itsessään niin hyviä, että erikoisuudentavoittelu on aivan turhaa. Siksi tämän pastan resepti onkin vähän "pasta for idiots", mutta jos joku inspiroituu tekemään itselleen tämän postauksen ansiosta kanttarellipastaa, mission accomplished! Eiku "what is it in finnish..."

En laittanut reseptiin mitään määriä, eiköhän jokainen voi kontrolloida ihan itse.


Kanttarellipasta
pastaa
kanttarelleja
sipuli
kermaa
suolaa
pippuria
(meiltä löytyi ruohosipulia, niin laitoin sitä tuohon päälle)

Kuullota sipulia rasvassa pannulla. Lisää mukaan huolellisesti puhdistetut sienet, paista kunnes nesteet ovat haihtuneet sienistä. Älä kuitenkaan paista mössöksi, ellet erityisesti halua... Lisää suolaa, pippuria ja kerma. Hauduta hetki ja sekoita keitetyn pastan kanssa. Tarjoile!

4 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Hih, tismalleen samaa settiä tehtiin toissapäivänä! Ja kyllä, kanttarellit ovat itsessään jo niin tolkuttoman hyviä, ettei niiden kanssa tarvitse sen kummempaa kikkailla. Yksinkertaisuus on hyve :)

Pitkä kirjoitti...

Kanttarellipasta on vaan niin hyvää! En oikein osaa edes miettiä että mikä siihen kylkeen sopisi (muu kuin kerma)?! Aina syödessäni kanttarellipastaa oikeassa ravintolassakin, tuntuu resepti noudatelleen tätä samaa. Ja mikäs siinä, kun kerran toimii :)

Jytis kirjoitti...

Toi kuva on niiin herkullinen!! Uaaah. Nimenomaan, jotkut (itseasiassa aika monetkin) asiat on vaan parhaita kun ne pitää simppeleinä.

Pitkä kirjoitti...

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niinhän se meni :) Ja less is more, kun näihin sanontoihin repsahdettiin!