23.8.2010

Kanttarellileivät

Valkosipulikeiton kanssa tarjoilimme kanttarellileipiä, sillä mielestäni a) leivät ja b) sienet toimivat keittojen kavereina. Leivissäni oli vain yksi huono puoli: leipä. Ei olisi pitänyt mennä ihan perus fazerin läpysköillä, vaan ostaa (tai tehdä!!) jotain hyvää maalaisleipää tms. Nyt leipä vähän lössähti sienisetin alla ja jäi keskeltä pehmeäksi. Olisiko leivät pitänyt vaikka paahtaa ensin kevyesti ennen uuniin heittoa? En tiedä. Joka tapauksessa, ihan hyvää, mutta leivän tekstuuri ei miellyttänyt. Ensi kerralla joku toinen leipä, mielellään pari päivää vanha ja kuivunut ehkä.


Kanttarellileivät
kanttarelleja
sipulia
suolaa
liru kermaa
leipää
jotain suht mautonta juustoa, itse käytin mozzarellaraastetta

Kuulota pieneksi hakattu sipuli. Lisää mukaan hyvin puhdistetut sienet, paista kunnes suurin osa sienten keräämästä vedestä haihtunut ja lisää ihan liru kermaa + suolaa, niin että saat aikaiseksi kivan muhennoksen. Lado muhennos leipien päälle ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut vähän väriä pintaan.

Ei kommentteja: