30.8.2010

Mustikkapiirakkaa

Isosiskomme lasten synttäreitä juhlittiin eilen sunnuntaina paloautojen ympäröimänä. En sytyttänyt ketään tai mitään palamaan, vaan juhlia vietettiin VPK:lla. Miten katu-uskottavaa? Olen katkera, että mun synttäreille ei koskaan kehitetty mitään noin siistiä. No, kai sitä ehtisi vieläkin.

Lupasin tuoda jotain tarjottavaa juhliin. Kaikki pellin peittävät piirakat ja muut rävellykset ovat hyvä vaihtoehto, kun pitää valmistaa ruokaa isolle porukalle. Niinpä päädyin sesongin mukaan mustikkapiirakkaan. Ohjeen otin Mimmin keittiöstä, sillä resepti vaikutti ihanan helpolta ja varmalta. Ja sehän oli! Ei mitään pahaa sanottavaa tekoprosessista tai lopputuloksesta.

Ainoastaan, olisin voinut kikkailla vähän vähemmän. Lisäsin osan mustikoista itse taikinaan, mutta nyt sitten tuo päällinen jäi aika pliisun näköiseksi. Ensi kerralla aion laittaa enemmän mustikoita, osan edelleen taikinaan.



Mustikkapiirakka  (pellillinen)
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
4 ½dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita  (itse laitoin 200g joka oli liian vähän)
+ pinnalle sokeria n. ½ dl
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. (Lisää mustikoita jo taikinaankin jos haluat.) Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle mustikat ja sokeri. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.

Ei kommentteja: