1.6.2010

Lempiravintolat

Anni kyseli edellisen merkinnän kommenteissa lempiravintoloitani ja nyt kun kamera päivystää edelleen Norjassa, voin paneutua aiheeseen rauhassa, kun bloggaaminen on muuten aika hankalaa. Olen järkyttynyt miten vähän olen tehnyt ruokaa ollessani yksin kotona (eli en oikeastaan ollenkaan...) . Ruokavalio on koostunut lähinnä einesruoasta ja quesadilloista

Valitettavasti tämä ravintolalistaus koskee nyt vain Helsinkiä, sillä muiden kaupunkien ruokapaikoista ei valitettavasti ole oikein kokemusta - ainakaan niin, että uskaltaisin lähteä niitä vertailemaan. Paitsi on pakko antaa erityismaininta Ahvenanmaan Restaurang Soltunalle (Getabergen), joka räjäytti tajunnan hikisen pyöräretken päätteeksi. Tuli syötyä ehkä elämäni paras pihvi.

Inhoan viedä kuvia muiden sivuilta luvatta, joten täytän tämän postauksen koneelta löytyneillä otoksilla. Kuka olisi arvannut, että RAKASTAN pöytälätkää? Olin aikoinaan aika haka, nykyään pelaan harvemmin.

Jos puhutaan ihan kunnon ravintoloista, niin omat suosikkini ovat ehkä...

Paikka on todella viehättävä, tuo jotenkin mieleen Love Actually -leffan portugalilaisen ravintolan, jossa ihana Colin Firth kosi yhtä tarjoilijoista kielimuurin yli. Ah. Ruoka on myös todella hyvää ja niin on palvelukin.

Alkuun on kiva ottaa pari sapasta eli suomalaista tapasta ja pääruoka eli karitsa vei aikoinaan kielen mennessään. Tosi söpö paikka, käyn myös usein lounaalla (tosin annoskoko päiväsaikaan vähän turhan pieni).

Legendaarinen. Aivan ihana tunnelma ja pitkä historia, kunnon taiteilijaravintola. Ruoka ja palvelu ollut aina tosi hyvää, mieleen on jäänyt ainakin täytetty lehtipihvi, ah.

+ Bonarina Herttoniemessä sijaitseva Wanha Mylly, jonka on NIIN ihana etenkin kesällä (=iso terassi)!! Maailman paras lankkupihvi, mahtavan vehreä miljöö ja hyvä palvelu. Tänne pitääkin mennä pian taas pitkästä aikaa...

Saan varmaan monelta nyt palauteryöpyn, mutten voi sille mitään, että mulla on vähän ikävä ihanan lumista talvea... 
Tässä oltiin V:n kanssa Bragulla luistelemassa. Taisin valittaa koko reissun miten jäässä olen. Aika kultaa muistot! 
Kuvan otti Valtteri.

Jos ideana on jotain vähän rennompaa, suuntana on yleensä...

1. Tori
Kivan rento paikka, jossa on kivan monipuolinen lista ja hyvä hinta-laatusuhde. Jallupullia ei ole turhaan ylistetty joka puolella.

Tänne kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin, tosi suosittu. Tapakset ovat ehkä maailman paras keksintö. Muutama erilainen tapas, lasi hyvää punaviiniä sekä crema catalana ja maailma hymyilee väkisinkin. Tosi pieni, söpö ja rento.

Välillä vähän turhankin rento paikka ja ruoan haju tarttuu yleensä vaatteisiin. Mutta silloin kun on rumat vaatteet päällä ja tukka huonosti, on hyvä mennä Ysiin. U-Street pihvi on aivan ihanaa, muita hyviksi havaittuja ovat mm. Larnaka (halloumileipä) ja Kill Bill (wokki).

Lounaalle kannattaa suunnistaa Espa2:seen, Zucchiniin tai Villa Thaihin
 
 Etualalla suussa sulava ranskalainen suklaakakku. Takana minä ja Pätkä joulupukin sylissä. Pätkän ilme on aivan mahtava ja olenkin miettinyt josko kuva pitäisi lähettää Awkward Family Photos -saitille.

Kallio on ihan oma alueensa ja siellä asuessani suosikeikseni muodostuivat...

1. Weeruska (okei se on enemmän Alppilaa, mutta silti...)
Rehellistä ruokaa, hyvä palvelu, kiva fiilis ja erityismaininta valkosipulivoille, jonka ansiosta leipää tulee santsattua aike paljon aterian ohessa. Ravintolan vieressä Pub Weeruska.

2. Bullman (Fleminginkatu 21)
Jotenkin söpö "duunaripaikka", jossa palvelu on hellyyttävän tylyä. Ihan hullun kokoiset annokset, tosi hyvä hinta-laatusuhde (tai ainakin hinta-määräsuhde...). Voi mennä myös vaan bisselle. Kotiruokaa.

3. Lemon Grass (Kolmas Linja 12)
Vaikken yleensä pidäkään aasialaisesta ruoasta, on Lemon Grass tosi hyvä ja pieni thaikkupaikka Hakaniemen kupeessa. Ainekset tuoreet, fiilis hyvä, hinta verrattain matala - ei vois enempää toivoa.

Muahha, kaikkea se Pätkä suostuu tekemään blogin vuoksi.

Jottei tämä postaus menisi ihan kilometrin pituiseksi, heitän tähän loppuun vielä pari bonaria, joista olen tykännyt. Varmasti unohdin nyt puolet paikoista, mutta minkäs sille voi. Heittäkää omat vinkkinne kommenttilootaan, olis ihana löytää jotain uusia paikkoja!

Tanskalainen Voileipä Töölössä on aivan ihana paikka, joka on ehkä pienin näemäni "ravintola": asiakaspaikkoja on kaksi. Voileivät ovat aivan mahtavia, ja ne kannattaa tilata etukäteen ja noutaa kotiin. Tällaisia paikkoja pitäisi ehdottomasti tukea enemmän.

Sinisen huvilan kahvilaan kannattaa poiketa kahville ja pullalle. Kesän ehdoton lemppari!  Ja jos joku tulee Helsinkiin päiväreissulle, suosittelen lämpimästi poikkeamaan jos eksytte Töölönlahdelle.

Nyt varmasti unohtuu joku lemppari, mutta olisi ehkä ollut jo alunperin fiksua jakaa tätä postausta jotenkin... Toivottavasti joku jaksoi lukea tänne asti :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvä postaus. näitä on aina mielenkiintoista lukea. pari juttua tuli mieleen...

Bullmannin taso on viimevuosina vähä kärsiny. ikävä kyllä. hintaa lisää ja annokset ei ole läheskään niin "poskettomia" ku bäk in the days.

Jos tosta thaikkusafkasta diggaa, ni kantsii käydä tsekkaa se kolmannen linjan toisessa päässä sijaitseva Savat Dee. Siel ei o niin kova tungos ja annokset vähintään yhtä hyviä.

pluuuuuus:

Entisen punkluola-Factoryn tilalle ilmestynyt nepalilainen on pirun jees! sitähän ihan Nyt-liittessäkin kehuttiin. "sitä samaahan" se on ku muissakin, mutta toimii.

-tikka-

Janna kirjoitti...

Joo, kiva merkintä! Oon aina ihan sormi suussa kun käyn Helsingissä enkä tiedä mitään kivoja paikkoja joissa käydä syömässä. Asuin 6-vuotiaaksi asti Laajasalossa, ja meidän vakioravintola oli tietenki ihana Wanha Mylly! En oo käynyt siellä lapsuuden jälkeen enkä tarkkaan muista millainen paikka oli, mutta mieleen on jäänyt semmonen kesäinen, vehreä, jännittävän mystinen vanhan ajan tunnelma. Ja siellä oli joku maailman ystävällisin miestarjoilija. Ooh, pitää kyllä ehdottomasti käydä verestämässä muistoja.

Anni kirjoitti...

Hei hyvä lista! Tossa on pari jotka on jääny mulla testaamatta. Pitää korjata asia ensitilassa. Etenkin toi Töölön voileipämesta!
Mä itse oon tarkoituksella alkanut suosia "paikallisia". Täällä Meikussa on esimerkiksi erinomainen ravintola Nro 11.
Munkassa vaikka kuin monta aivan mahtavaa mestaa. Cafe Max´s, Solna ym.
Uh mä rakastan hyviä ravintoloita ja kahviloita :D

Pitkä kirjoitti...

Tikka, oot varmaan oikeessa, Bulmann täytyy testata ensi tilassa uudelleen :) Ja pakko kokeilla se Savat Dee, pitäiskö meidän kesäkuun treffit toteuttaa siellä?

Janna, hei siinähän olis minimiitille aihetta: kolmisteen Wanhaan Myllyyn!!! Mitäs sanot?

Ja ihana Anni :) Oon käynyt Solnassa tapaksella ja 11e viinilasillisella ja ainakin siltä istumalta paikka vaikutti tosi laadukkaalta. Munkkaan on kuulemma tullut joku tosi hyvä sushimesta, ootko testannut jo? Käykää ihmeessä joo siel voileipämestassa, se on niin söpö!!

Janna kirjoitti...

Joo! Käy! Koska? Heti!

Unknown kirjoitti...

Nam nam, omia suosikkeja olikin useampi listalla. Mutta lisään:
- Kunnon ravintoloihin Kuurna. En ole käynyt Atelje Finnéssä mutta Kuurna oli "se ensimmäinen", hieman edukkaampi ja superviihtyisä pienuudessaan (vaikkakin hiukan kaikuva)
- Rennompiin Delicato Café Albertinkadun kulmasta. En tiedä tanskalaisista leivistä, mutta ne kreikkalaiset ciapatat vie järjen!
- Kallio-osioon ehdottomasti Pelmenit-ravintola Kustaankadulta ja siellä hauki/lohiletut, ou jea.


Kiitos blogista! Näin televisiottomalla ja lehtitilauksettomalle opiskelijalle ihan parasta fiilistelyä!

Pitkä kirjoitti...

Voi Katri!! Mun on pitänyt käydä Kuurnassa monta kertaa, pöytävarauskin on tullut tehtyä, mutta piti perua sairastumisen takia. Olen päättänyt jo ennalta pitää paikasta. Ja olet oikeassa Delicatosta, miten saatoinkaan unohtaa sen? Oma suosikki on ciabatta nro 4. Ja Pelmenit-raflasta olen kuullut tosi paljon plussaa, mutten ole eksynyt sinne vielä. Pitääpä käydä kokeilemassa :))

Riikka kirjoitti...

Se ravintola mistä puhuin sillo owen pallettiss, oli Primula. En tosiaan muistanut sen nimeä :)http://www.ravintolaprimula.fi/