20.6.2010

Sunnuntaipiristystä

Pitkä on ollut kipeänä jo yli viikon. Ensin kaikki lähti keuhkoputkentulehduksesta, eteni angiinaan ja nyt tuli korvatulehdus vielä siihen päälle, mätää vain valuu korvasta. Ollaan puhuttu puhelimessa, sillä en ole uskaltanut lähestyä Pitkää tartuntavaaran takia ja äänikin on ollut aika tunnistamattoman tukkoinen.

No, päätin sitten vähän piristää Pitkää ja leivoin suolaisia muffinsseja! V oli juuri sopivasti tulossa autolla Helsinkiin päin ja hän nappasi uunituoreet muffinssit mukaansa Pitkälle ylläriksi.

Panin mukaan myös pienen selviytymispussin: Jaffaa (sitä pitää saada kipeänä), lehtiä, sipsejä, karkkia ja tekemäni mansikka-avaimenperän.



Mansikkaohjeen löysin Ravelrysta, olenkin innostunut tunkemaan mansikoita nyt kaikkialle. Niistä lisää myöhemmin.

Muffinsien ohje on uudesta Muffinsikirjastani, josta kerroin jo aiemmin. Muuten muffinsit olivat ihan onnistuneet, mutta olisin kaivannut enemmän basilikan makua niihin. Ensi kerralla ajattelin sekoittaa taikinaan pestoa.

Erinomainen idea piknikille!


Tomaatti-basilikamuffinsit
1 annos suolaista muffinsitaikinaa
1 dl kirsikkatomaatteja
10 basilikanlehteä revittynä
mustapippuria
1 mozzarellapallo viipaleina

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuivaa tomaatteja uunissa, kunnes ne ovat puoliksi kuivuneet. Tee suolainen muffinsitaikina. Sekoita taikinaan tomaatit, basilika ja mustapippuri. Jaa taikina muffinsivuokiin ja viimeistele ohuella mozzarellaviipaleella. Paista uunissa n.15-20 minuuttia.

Parantaa paremmin kuin yksikään antibiootti. T. Pitkä

Suolainen muffinsitaikina (n.12 muffinsia)
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy. Sekoita jauhoseokseen. Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa n.15-20 minuuttia.

Ei kommentteja: