13.6.2010

Ensimmäinen blogimiitti

Olin eilen Sillä Sipulin Merituulin ja Jukan luona blogitapaamisessa. Olin ihan hermona etukäteen, lähinnä ruokapuolesta, mutta myös siitä että tapaan entuudestaan tuntemattomia ihmisiä, jotka kyllä arvasin mukaviksi jo etukäteen. Minut hyvin tuntevat varautuvat varmaan korvatulpilla tapaamisiimme, sillä olen TODELLA kova puhumaan, mutta eilen jännitys taisi purkautua ujoutena. Ilta oli omasta puhekyvyn katoamisesta huolimatta ihana, ruoka oli mahtavaa ja isäntäperhe ja muut vieraat ihania. Ainoastaan jäi harmittamaan oma panostaminen. Viime viikon aikatauluongelmien takia omat tarjoilut eivät olleet kaikista valloittavimmat, mutta minkäs teet. Eniten ärsyttää, että unohdin täysin suunnittelemani mätinapit, joiden eteen ei olisi pitänyt edes nähdä vaivaa, mutta ne olisivat sopineet alkupalaksi täydellisesti. No, ensi kerralla sitten. Tässä vähän kuvasatoa eiliseltä, lisää voitte lukea ainakin Sillä Sipulista ja Sorsanpaistajista

Merituuli ja Jukka olivat tehneet nämä ihan tajunnanräjäyttävät paahdetut perunat, joiden päällä oli muikkua? 
Reseptiä odotellessa.
Pumpkin Jamin Marin herkulliset alkupalat.


Peruspöperön Virpin aivan ihana leipä. Taustalla tosi hyvää Sillä Sipulin tekemää tyrnivoita.

Mä en enää muista missä ihmeen levässä kuha oli marinoitu, 
mutta mulla oli niin kiire maistamaan, että kuvakin piti ottaa sitten jälkikäteen...

Äijäruoan Arin tekemä quiche. Mä en tiedä millä koodinimellä kasvispateen tekijä täällä netissä liikkuu?

Sorsanpaistajien mustikkamuffinsit.

Kannat kattoon -blogin ihana booli, josta taisin juoda puolet...

Minun tekemästäni raparperipiirakasta tulee postausta ja reseptiä varmaan huomenissa.

11 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Pateen tekijä liikkuu kai kommentoija-emman nimellä :)

Olipa hauska tavata, jäin teidän lähdettyä miettimään, että olit jostain todella tutunnäköinen, mutta en kyllä keksi miten tai mistä.

Toivottavasti nähdään vielä uudemmankin kerran :)

Pitkä kirjoitti...

Moi Virpi! Oli kyllä tosi kiva tavata, näytit itsekin jotenkin tutulta! Mutta en kyllä olis yllättynyt, vaikkei oltaiskaan tavattu aiemmin, sillä noin 90% ihmisistä, jotka tapaan, kertovat että olen tosi tutun näköinen... Viimeksi viime viikolla, joku samaan hissiin sattunut. Mutta toivottavasti tosiaan nähdään uudelleenkin :)

Virpi kirjoitti...

Määkin oon kyllä niitä ihmisiä, jotka usein ovat tutunnäköisiä muiden mielestä. Toisaalta ei myöskään olisi mikään ihme, vaikka joku yhteys löytyisikin kun vähän kaivelisi; niin monta kertaa on tullut esiin joku yhteys, vaikka on luullut tutustuneensa ihan uuteen ihmiseen.

Ari Makela kirjoitti...

Merilevä oli kombua tai konbua, riippueen siitä miten sen nimi tänään romanisoidaan :) .

Jos syöt japanilaista ruokaa ja dashi on tuttu niin kombua käytetään dashin valmistamiseen.

Ari Makela kirjoitti...

Voisin miettiä kenen blogia luen kun aloitan lauseen sanalla "Jos" :/

Pitkä kirjoitti...

Hyvä kun kerroit, ehkä pitää laittaa omat kombutestailut pystyyn joskus! Oma japanilaisen ruoan fanitus on toistaiseksi keskittynyt lähinnä sushiin, mutta olen kyllä pari kertaa syönyt Kotossa (luin muuten blogistasi, että se on muuttanut!!!) jotain lämmintäkin ruokaa ja osui kyllä aika hyvin makuhermoon. Pitääkin käydä tsekkaamassa se uusi Koto.

cele kirjoitti...

Odotankin innolla tuon raparperipiirakan ohjetta, sen verran maukasta oli! Muutenkin oli kyllä erityisen hienot tarjoilut tällä kerralla, tekee mieli kokeilla yhtä sun toista itsekin. Ja oli kiva tavata, toivottavasti nähdään myöhemminkin! :)

Pitkä kirjoitti...

Ohje tulee kahden maissa, ajastin sen eilen että olisi tällekin päivälle blogiin jotain :) Todella helppo piirakkaohje täytyy sanoa! Tein vielä eilen toisen piirakan kotiinkin.

Täytyy muuten sanoa, että se sun lohisalaatti oli niin omaan makuun sopiva että oksat pois. En tiedä huomasitko, mutta santsasin sitä ainakin pari kertaa, en sitten enää kehdannut enempää... :) Oli tosiaan ihana tavata, seuraavaa miittiä odotellessa!

Merituuli kirjoitti...

Kiitos pitkä sinullekin että tulit paikalle. Tuohon hiljaisuuteen voisi todeta, että et ehkä saanut vain suunvuoroa ;).

Meille saa sitten tulla aina raparperipiirakka tai suklaaseen dipatut jutut kainalossa.

Rauna kirjoitti...

Kainaloraparperipiirakkaa, nam. :) Meillekin kyllä saisi tulla sellaisilla tuomisilla, en nimittäin mahtunut maistamaan tätä. Ruokaa oli yllinkyllin ja suolaisten jälkeen olin jo niin täynnä, että piirakka siinä vaiheessa tuntui hullulta ajatukselta, vaikka näyttikin houkuttelevalta. Reseptiä aion kuitenkin kokeilla jossain vaiheessa kesää.

Oli mukava tutustua ja täytyy sanoa, että mustakin näytit tutulta, mutta ajattelin sen olevan vain sitä kuvitelmaa. Ehkä yhteys löytyy jossain vaiheessa..? Toivottavasti ensi kerralla puhe jakaantuu tasaisemmin. Huomasin jossain vaiheessa, että jotkut olivat aika hiljaa (et vain sinä), mutta en siinä tilanteessa oikein keksinyt keinoa vaikuttaa asiaan.

Taisin itsekin olla aika suuna päänä. Yleensä yritän puhua kaikkien kanssa ja saada hiljaisemmatkin mukaan keskusteluun, mutta nyt jotenkin uppouduin virran vietäväksi, etten tainnut tulla kysyneeksi paljonkaan sinultakaan. Väsymyskin siihen varmasti vaikutti.Toisaalta ei aina tarvitse olla niin paljon äänessä, jos ei se itseä haittaa. Ajattelen kuitenkin, että useimmiten kaikille on mukavampaa, jos kaikki osallistuu jotensakin yhtä lailla.

Pitkä kirjoitti...

Merituuli, ihanaa kun sain tulla! Kaikki kunnia kyllä järjestäjille! Olisi niin kiva itsekin hostata tuommoista miittiä, mutta kun kotiin mahtuu ehkä kaksi ja keittiöön yksi, niin pitäisi keksiä joku ulkopuolinen tila... Mutta aion kyllä ehdottomasti itsekin järkätä jotain mittiä jossain vaiheessa!

Ja Rauna, minua itseäni ei todellakaan haitannut hiljaisuuteni - se oli jopa piristävää :) Lisäksi mulla oli vielä antibiootit keuhkoputkentulehduksesta kesken, et sekin vaikutti omalta osaltaan. Mutta siis ei todellakaan mitään pahaa mieltä tullut mulle tai varmaan kenellekään, mä kyllä osaan ängetä keskusteluun mukaan jos siltä tuntuu :) Oli tosi hauska ilta! Ja olit ihana kun olit järjestänyt ohjelmaakin!