29.6.2010

Perunasalaatti

En ollut aiemmin tehnyt perunasalaattia, ja ystäväni kehui kyseistä reseptiä jo ennen vappua. Minunhan oli pakko saada resepti ja kokeilla sitä. Toinen vaihtoehtoni oli kermaviilistä valmistettu kastike, mutta onneksi päädyin tähän.

Ohjeessa salaattiin tuli myös oliiveja, mutta jätin ne suosiolla pois, koska V ja Pitkä eivät niistä välitä. Perunasalaattia varten hankkimani kevätsipulit olivat mädäntyneet mukavasti - käytin ihan tavallista sipulia niiden tilalla. Myös villirucola oli kulahtaneen näköistä, joten jätin senkin pois.

Perunasalaatti oli kyllä maukasta ja sopi grillattavien oheen todella hyvin. Tätä teen varmasti uudestaankin. Vaikka tarjoilumme oli hieman yltäkylläistä, ei salaattia jäänyt yli. Eli nappiin meni!



Haalea perunasalaatti
6-8 annosta

1½ kg uusia perunoita
1 dl kapriksia
3 kevätsipulia
1 punasipuli
villirucolaa

Kastike
1 dl oliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamicoa
1½ tl Dijon-sinappia
ripaus mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Pese perunat hyvin. Pane perunat kiehuvaan, merisuolalla maustettuun veteen ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valmista perunoiden kiehuessa salaatinkastike. Sekoita kastikkeen ainekset ravistamalla niitä pienessä lasitölkissä.
Silppua sipulit. Kuutioi lämpimät perunat reilun kokoisiksi kuutioiksi. Pane tarjoilukulhoon kerroksittain perunoita, sipulisilppua ja kapriksia. Kaada kastike perunasalaatin joukkoon ja sekoita varovasti. Anna salaatin maustua tunnin ajan huoneenlämmössä. Koristele rucolalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heh ei toi nyt enää oikein salaatista mee, mutta kiva perunalisuke grillattavien kanssa.