30.6.2010

Syökää kanaa

En tiedä, miksi halusin tehdä kylmiä vartaita kaikkien grillattavien lisäksi. No, blogissamme ei taida olla vielä mitään ruokaa kanasta, joten ehkä nyt oli aika. Ruokamäärä menee aina överiksi ja tälläkin kertaa vartaat taisivat olla vähän liikaa...Sain silti syötyä yhden ja hyviä olivat. Ja simppeleitä: eipä tarvinnut hirveästi mielikuvitusta niiden valmistamiseen.

Vartaat sopivat hyvin myös biletarjoiluksi. Helppoja ja nopeita tehdä sekä vaihtelua ainaisten coctailtikkujen rinnalle. Myös hyvä idea salaatin oheen.

Nämä piknikin lomassa napatut kuvat eivät ole ehkä kaikista edustavimpia...

Mozzarella-broilerivartaat

n. 10 varrasta

3 broilerin rintafileetä
suolaa
mustapippuria
1 pkt minimozzarellaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
basilikanlehtiä

Rucolakastike:
1 dl rucolaa
2-4 rkl oliiviöljyä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita rintafileet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista fileitä uunin ylätasolla noin 25 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, anna jäähtyä. Leikkaa fileet viipaleiksi. Pujota ne varrastikkuihin mozzarellapallojen, basilikan ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Mittaa rucola ja öljy tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Sivele vartaat kastikkeella.

Ei kommentteja: