1.7.2010

Grilli kuumaksi

Tänä juhannuksena hoidettiin ensimmäistä kertaa koskaan grillailut ihan omin avuin. Grillit oli saatava syttymään itse ja paistamiseen oli paha kysyä keneltäkään neuvoa. Lihat ostettiin ihanasta Hakaniemen hallista ja grilliin päätyi tällä kertaa lampaan kylkeä ja naudan fileetä. Marinadit onnistuivat erinomaisesti, joten on ilo laittaa ne jakoon! Anna lihojen marinoitua yön yli, jotta pääsisit maukkaimpaan lopputulokseen. Itse grillaamiseen on paha antaa ohjetta, koska tilanne vie niin mukanaan ja kelloa ei todellakaan tuijoteltu. Lampaat oli ainakin meillä tosi helppo saada aivan täydellisiksi, nautaa piti paistella vähän pidempään (ehkä leikkasin liian isoja paloja?). Kyse kuitenkin minuuteista, ei tunneista, jos jollain nyt ei ole MITÄÄN hajua koko hommasta.

Nämä kuvat ovat kamalia, mutta ruoat oli hyviä. Sivussa myös grillissä käynyttä halloumia!

 Yrttimarinadi lampaalle (tämä marinadi meni 7 kylkipalaan)
2rkl rosmariinia
3rkl timjamia
3rkl persiljaa
valkosipulinkynsiä (monta!)
pari desiä rypsiöljyä

Limemarinadi naudalle (meillä oli kaksi isoa fileetä)
yhden limen mehu
1tl raastettua limen kuorta
2rkl soijaa
vajaa desi rypsiöljyä
muutama valkosipulinkynsi

Lisäksi grillattiin jumboherkkusieniä tuorejuustotäytteellä ja pekonikääreellä. Mums.

Ei kommentteja: