3.7.2010

Lettukestit

Vielä juhannuksesta sen verran, että koko hommahan puhallettiin alkuun lettukesteillä. Ja ah, oli muuten mainiot kestit! Ilta huipentui vielä Yatzi-turnaukseen, huh huh miten villiä.

V huolehti tämän lajin taikinasta lähtien. Täydellinen letunpaistotekniikka on periytynyt V:n isältä, joka paistaa meille muurikkalettuja joka mökkireissulla. Itse en osaa paistaa lettuja ollenkaan, mutta V:ltä se sujuu kuin tanssi. Katsokaa noita ihania pitsireunuksia!Lettutaikina (meillä lettuja tuli 13kpl)
3dl maitoa
2dl vichyä
2 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
3rkl voisulaa/öljyä

Riko munat ja vatkaa rakenne rikki. Vatkaa mukaan maito, vihy, jauhot ja muut jutut. Anna turvota n. puoli tuntia. Paista ja syö!

Letut olivat erinomaisia, mutta niin olivat höysteetkin. Ostettiin päälle laadukasta hilloa, tehtiin kermavaahtoa, appelsiinivaahtoa ja bonuksena oli tuoreita mansikoita. Appelsiinivaahto oli kivan raikas lisä! Ja sopi yllättävän hyvin marjaisan hillon kaveriksi.

Appelsiinivaahto
2dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
sokeria oman maun mukaan

Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Makeuta oman maun mukaan!

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

tunnelmallisen herkullinen tuo pohjimmainen lettupöytäkuva!

meillä laitetaan lettutaikinaan aina osaksi ohrajauhoa, se tuo myös hyvää makua. vichy on kyllä hyvä lisä myös!

mitä maitoa teillä menee? meillä on nykyään aina kaapissa punaista UHT-maitoa siltä varalta että lettuinto iskee.

Pitkä kirjoitti...

Kääk, siis munhan piti ihan googlettaa tuo UHT-maito (eli ei, meillä ei ole käytetty sitä...), ja sehän vaikuttaa lupaavalta!! Lidlistäkö haitte vai löysittekö ihan tavallisesta kaupasta? Meillä oli ihan vaan kevytmaitoa, jota V heittää kahvin joukkoon.

Mun täytyykin kokeilla myös noita ohrajauhoja ensi kerralla, kuulostaa hyvältä!

Mut mites toi paksuus? Tuntuu että on kahta koulukuntaa - niitä jotka arvostavat sitä pitsireunaa ja niitä jotka kauhistelevat läpikuultavia lätysköjä. Me ollaan ehdottomasti sitä ekaa koulukuntaa :) Silloin lettujakin jaksaa useamman...