8.7.2010

Mrs. Kevin Bacon

Näin Ruokahommien (ihanaa) Jannaa viime viikonloppuna, ja Janna hehkutti suureen ääneen liekkikakkua, jota kuulemma heidän taloudessaan tehdään melkein viikottain (sori että paljastin). Liekkikakussa on pekonia, joten tottakai minunkin piti heti tarttua toimeen. Kahdessa päivässä olen tehnyt "kakkua" kaksi kertaa - ihan niin kuin Jannakin aluksi, ehkä edelleen...? Ja huh huh, ihan mahtavaa! Ja helppoa ja nopeaa, en voi ehkä hehkuttaa tarpeeksi. Jannan kuvat ovat paremmat, käykää siis stalkkaamassa, ja tehkää sen jälkeen omanne. Mikään laihisherkkuhan tämä ei ole, mutta hei, bikinikuntoon ehtii myöhemminkin. Tai ei koskaan ja se on enemmän kuin ok, jos elämä koostuu tällaisista safkoista.

Krhm. Minunkin olisi pitänyt ottaa kuva ennen paistoa, sillä nyt näyttää vaan oudolta ja kärähtäneeltä (en tietenkään voinut huomata tuota AINOATA kärähtänyttä purjoa koko piirakassa ennen kuvaamista) ... Eli menkää tosiaan Jannan blogiin. Sori, oli kiire syömään!


Liekkikakku
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
n. 1 dl vettä
loraus öljyä
(tee sellainen kaulittava taikina joka ei tartu joka puolelle)

2 dl ranskankermaa eli 1 iso purkki
1,5 pakettia pekonia
puolikas purjo
mustapippuria

Sekoita taikinan ainekset keskenään, vaivaa ja möyhennä. Jos on aikaa, pistä taikina jääkaappiin jäähdyttelemään. Kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä niin ohueksi kuin vain ikinä mahdollista. 

Levitä ensin päälle ranskankerma, jota saa olla runsaasti. Ripottele pinnalle pieniksi leikattu pekoni ja purjorenkaat. Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia niin, että reunat ovat selkeästi tummuneet.

6 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Aah, vähän suunnittelin tekeväni tästä tänään parmankinkkuversion! Ps. En kestä tota teidän finger food -tägiä, ootte niin hienosti organisoituneita!

Pitkä kirjoitti...

Hei kerro sit miten se onnistu! En tökännyt niitä parmankinkkuja tohon päälle, kun päätin että se on kyl sun testailtava, mut voin tehdä tota huomenna uudelleen jos sekin oli nannaa :DD Ja siis mähän rakastan finger foodia, mä löysin kerran sellanen blogin keskittynyt täysin siihen, mut se oli saksankielinen... Ei olla kyl muuten kauhean organisoituneita. Tajusin et pekoni VAATII oman täginsä.

PS. Laskin että tossa yhdessä pellillisessä on jotain 2100kcal. Söin eilen puolet. Nice. En yleensä laske kaloreita, mutta tästä oli ihan pakko, onhan tossa ehkä 90% rasvaa. NIIN HYVÄÄ!

Anzku kirjoitti...

Mie tein tuon ihan tavallisella sipulilla jonka paistoin ensin pannulla. Ja siihen sekaan sit ranskankerma. Älyttömän hyvää!!!!
Täällä se on!

Pitkä kirjoitti...

Hei mä muistan vielä ton sun postauksen, mutta enhän mä jotenkin sit tajunnut et näähän on melkein sama asia :D Sulla tais olla tossa pikkasen paksumpi pohja, mutta toi pasitettu sipuli kuulostaa ihan törkeen hyvältä. Mä paistan nykyään sipulia joka puolelle: quesadilloihin, leipiin ja ties minne. Se pahin kitkeryys taittuu kivasti ja sit ku paistan vielä voissa, niin tuleehan niistä ihania. Taitaa olla tuo muskottipähkinä nyt niin tapetilla, että ens kerralla laitan kyllä sitäkin! Mutta tuo ranskankerma on kyllä niin mahtava tässä liekkikakussa että varmaan aika sama mitä siihen päälle heittää niin lopputulos on mainio. Huh!

Janna kirjoitti...

En testannutkaan parmankinkkua vielä, ajattelin tehä sen sittenkin vähän pizzamaisemmin ja sillä yhellä Glorian ruoka&viini -ohjeella. Kalorit on saatanasta, rasva taivaasta!

Pitkä kirjoitti...

Mun työkaveri puhuikin siitä kun tein tota sille. Et odotan sitä sit innolla :) Työkaveri oli toteuttanut ja oli kuulemma tosi hyvää. oliksiinä salviaa?