2.7.2010

Maailman helpoin jälkkäri

En tiedä kuinka moni jaksaa enää tätä meidän piknikistä jauhamista, mutta vielä piisaa... Nyt päästiin kuitenkin jo jälkiruokaan. Ei jaksettu tehdä mitään kakkua tai muffinseja, vaan päädyttiin helpompaan ratkaisuun, joka osoittautui myös mielettömän hyväksi. Joskus helpoimmat jutut ovat niitä parhaita, etenkin aurinkoisena päivänä hyvässä seurassa. Ja onhan paikalla koottu jälkkäri jotenkin hieno, kun se tehdään tässä ja nyt (tai oikeastaan silloin ja siellä...). Okei, vaahto tehtiin kotona etukäteen, mutta se vei ehkä minuutin.


Kerrosjälkkäri

1,5 digestiveä per lasi
3rkl vaniljavaahtoa per lasi
tuoreita marjoja pinnalle (meillä vadelmia ja mansikoita)


Vaniljavaahto 
(neljään jälkkäriin)

2dl kermaa
purkki (Valion) vaniljarahkaa
3tl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa vielä rahka kevyesti mukaan saadaksesi tasaisen seoksen!

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Nuo kerrosjälkkärit on munkin kesävakiosettejä. Yleensä käytän suklaacookieseja pohjalle ja kermavaahtoa tai mascarponevaahtoa ja sitten tuoreita marjoja. Mutta tuota vaniljarahkakermaa voisikin tänä kesänä kokeilla - en tajua miten ei ole edes tullut mieleen moinen! :)

Pitkä kirjoitti...

Mä en tajua miten en ole aiemmin tehnyt näitä, ihan superhyviä! Ja just kun noita voi varioida ihan loputtomiin... Mulla oli kaapissa hirveästi digestivejä, joten ne valikoitui sen takia, mutta hyvä kun mainitsit cookiet, nehän sopii varmaan vielä sata kertaa paremmin!! Mmm. Ja mascarponevaahto.... nam. Sithän vois esim. keksit marinoida kevyesti amaretto-kahvisekoituksessa niin siitähän tulis melkein tiramisu!!

Mari kirjoitti...

Tää oli niiiin hyvää, että aion apinoida ohjeen täksi illaksi mun ja Tuomaksen pöytään. Ja kiitos vielä eilisestä! Myös pizzat maistuivat :)

Pitkä kirjoitti...

Jee Mari, kiva jos tykästyit! Ja vielä kivempi oli nähdä eilen, nähdään taas pian uudelleen :))