28.6.2010

Suolaiset muffinsit vol.2

Juhannuspiknik kaipasi jotain leipää ja pääsin taas paneutumaan muffinsikirjaani. Seuraavaksi houkuttelevat kylmäsavulohi-rucolamuffinsit ja cheddarmuffinsit.

Lopputulos oli valkosipulinen (yllättävää), mutta hyvä! Me söimme leipomukset ihan sellaisenaan tai tuorejuuston kanssa. Jos muffinseja haluaa nauttia ihan omana ruokalajinaan, kannattaa väliin tehdä katkaravuista, raejuustosta, tillistä ja raastetusta piparjuuresta täyte. Mausteeksi suolaa, valkopippuria ja vähän sitruunanmehua. Veikkaan, että toimii aika hyvin!


Valkosipulimuffinsit
1 annos suolaista muffinsitaikinaa
4 valkosipulinkynttä
1 dl ruohosipulia

Tee suolainen muffinsitaikina. Sekoita joukkoon valkosipuli ja ruohosipuli.

Suolainen muffinsitaikina (n.12 muffinsia)

5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy. Sekoita jauhoseokseen. Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa n.15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Oli hei ihan parhaita, nam! Töissä kyllä vähän kattoivat, että mitä sää syöt... :) Ja, no, ehkä tämä ei muutenkaan ollut ihan esimerkillinen asiakaspalvelijan eväs :D

Pätkä kirjoitti...

Jee, kokeilit! Mäkin teen varmasti uudestaan. Varmaan assiakkaatkin saivat osansa tuoksusta. Heh! :D