28.5.2010

Martat vauhdissa

Olimme viime viikolla Pumpkin Jamin Marin kanssa syömässä Ravintola Martassa, joka oli molemmille uusi tuttavuus. Mari esitelköön myöhemmin oman mielipiteensä ja annoksensa, puhun nyt vain omasta puolestani. Ravintola Martta sijaitsee Kampin kupeessa Helsingissä (Lapinlahdenkatu 3) ja on tosiaan Marttaliiton omistama. Ruoassa suositaan mahdollisimman pitkälle kotimaisia sieniä, marjoja ja kalaa - iso plussa.

Olin matkalla grillibileisiin treffiemme jälkeen, joten otin alkuun kevyen vihersalaatin ja pääruoaksi kalaa, jälkiruokana nautimme Marin kanssa siiderit Teerenpelissä, jonka oman panimon puolukkasiideriin olen tykästynyt.

Minulla ei ollut kameraa mukana, sillä V  oli lähtenyt juuri tuona aamuna Norjaan (ja tulee takaisin vasta ensi viikolla, sniff),  mutta täytyy myöntää, etten ole koskaan aiemminkaan kantanut sitä missään mukana, sillä jostain syystä minua nolottaa ottaa kuvia annoksista. Ehkä ongelma on pääni sisällä, mutta olin enemmän kuin huojentunut Marin rohkeudesta napata kuvat minunkin annoksistani. Kiitos Mari :)Tosiaan, alkusalaatti oli tosi perus ja sisälsi salaatin lisäksi retiisiä, uunikuivattua tomaattia, cashew-pähkinää ja rucolaöljyä. Eipä jäänyt pahemmin mieleen.

Pääruoaksi valikoitui kuhaa savulohi-haukimurekkeella, jossa oli lisänä paistettuja sieniä, palsternakka-perunasosetta ja kapris-voikastiketta. Ruoka oli ihan jees, muttei mullistanut maailmaa. Sienissä oli vähän hiekkaa ja kalaan tuli ähky aika pian: kalalla täytetty kala oli vähän turhan kalaisa, vaikka kalasta pidänkin. Sen sijaan kastike ja palsternakka-perunasose olivat erinomaisia.


Paikka oli mielestäni söpö, palvelu ystävällistä, mutta musiikkina soi Maija Vilkkumaa, joka ei sopinut paikkaan yhtään eikä myöskään minun ja Marin musiikkimakuun. Lasku alkuruoan, pääruoan ja siiderin muodostamana oli muistaakseni vähän yli 30 euroa, eli mielestäni varsin kohtuullisesti. Entä menisinkö uudelleen? Voisin hyvin mennä, jos joku sinne välttämättä haluaisi, mutta ei kyllä mennyt lempiravintoloideni kärkeen ainakaan tällä esityksellä.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Onpas hyvännäköisiä kuvia ;)

Mä junnaan vähän jälkijunassa kaikkien postauksien kanssa, kun ajan rajallisuus taas yllätti. Mutta eiköhän mielipiteeni tulla vielä kuulemaan.

Agatha kirjoitti...

Siis oliko tuo 30e koko lasku vai yhdeltä hengeltä?

Kuulostaakin kyllä jo aika kalaisalta tuo annos...En tiedä miten "hieno" ravintola yrittää olla, mutta pääruoka-annos ei näytä kauhean kauniilta, jotenkin tulee sellainen työpaikkaruokalaolo.

Kai sen musiikinkin pitää sitten olla kotimaista jos ruokakin kerran on :)

Pitkä kirjoitti...

Mari, ehdottomasti hienoimmat blogikuvat tähän mennessä :)) Kun kamera meni Norjaan, niin mulla ei oo mitään blogattavaa kun en saa otettua oikein kuvia eikä huvita tehdä ruokaa vaan itselleen - tosi kuivaa.

Agatha, 30e lasku oli yhdeltä hengeltä. Muuten kävisin tuolla useammin - olis aika tosi hyvä hinta-laatusuhde :) Ravintola ei yrittänyt olla mitenkään fine dining, mutta ei se mikään ihan Amarillokaan ollut. Varmasti näkyy pukuseurueitakin iltaisin. Paikka ei itsessään ollut onneksi työpaikkaruokalamainen (ainakaan mun mielestä), sillä palvelu oli jo itsessään tosi laadukasta. Oot kyllä ihan oikeassa tuon musiikin suhteen!

Agatha kirjoitti...

No sitä vähän ajattelin että 30e kahdelta juomien kanssa olisi ollut aika edullista :)

No, jotenkin nuo annokset sopivat sellaiseen "marttamaiseen" stereotypiaan, että siinä mielessä kai ihan onnistunut veto.

Anni kirjoitti...

Pitkä, mun kiinnostus heräs. Mitkä sun lemppariravintolat on? :D Oot ehkä niitä täällä maininnutkin joskus...
Tietty ehkä se listaaminen on vaikeeta ku itsekkin meen salaatille johonkin ja sit pizzalle johonkin muualle ja pihville vielä kolmanteen paikkaan:)