27.5.2010

Suomalaiset quesadillat

Okei, myönnän - olen mainosten orja. Kaikkea uutta on heti kokeiltava. Varmaan jo kaikki uutuusjädetkin on testattu. No, marketissa oli uudet näkkileivät ja hapankorput maistiaisena ja tietysti ostin molempia. Ovat muuten tosi hyviä! Olin bongannut lehdestä kyseiset uutuudet jo aikaisemmin, mutta kauppoihin ne eivät olleet vielä ehtineet. Asiasta viidenteen: jotenkin eksyin sitten Vaasan sivuille ja kohta olin jo rieskareseptien parissa. Sieltä näiden lämpimien rieskojen ideakin löytyi. Nämähän ovat vähän kuin quesadillat, mutta rieskoista.

Rieskat ovat vähän tunkkaisia ja suolaisia ilman jotain raikasta, joten lisäsimme tomaattia vielä mukaan.

Odottamassa kääntämistä.

Lämpimät kylmäsavukolmiot (kahdelle)


2 Lapin rieskaa
200g mozzarellaa
100g kylmäsavulohta
purjoa
basilikaa
tomaattia
öljyä paistamiseen


Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja levitä puolet niistä toisen rieskan päälle. Levitä kylmäsavulohisiivut juuston päälle. Leikkaa basilika ja purjo suikaleiksi ja ripottele kalan päälle. Peitä lopuilla juustoviipaleilla ja toisella rieskalla. Lämmitä paistinpannulla tilkka öljyä. Paista rieskaa miedolla lämmöllä kunnes alempi juustokerros on sulanut. Käännä ja paista myös toisen juustokerroksen sulamiseen asti. Leikkaa kerrosrieska lohkoiksi ja tarjoa lämpimänä.

Kylkeen sopisi hyvin vihersalaatti.

Ei kommentteja: