20.5.2010

Leffailta

Meidän on Pätkän kanssa pitänyt jo pidemmän aikaa katsoa Julie & Julia, joka pyörii pitkälti ruoan ja bloggauksen ympärillä. Okei, alunperin etsin vuokraamosta Päätöntä ratsumiestä, joka on ihan mahtava leffa ja jonka olen pitkään halunnut nähdä uudelleen, mutta vuokraamo oli eri mieltä. Ruokaleffa oli ihan kiva vaihtoehto ja sai meidät tekemään astetta kivemmat napostelut.

Kokkiystäväni on tehnyt monesti ihanaa valkosipulileipää, jonka tiesin olevan simppeliä, mutta ah, niin mahtavaa. Valitettavasti reseptin sisältävä tekstiviesti saavutti minut vasta siinä vaiheessa, kun taikomani leivät olivat jo tulleet uunista. Nämäkin olivat kyllä tosi hyviä, mutta lupaan jakaa teidän kanssanne myöhemmin sen luottoreseptin, joka sisältää mm. foliolla leikkimistä.

Leffaleivät
maalaisleipää tms.
valkosipulia
voita

Leikkaa leipä kivan kokoisiksi paloiksi. Sulata voi. Hiero leivät halkaistuilla valkosipulinkynsillä, levitä sudilla voi, pilko valkosipulit (itse käytin pellilliseen 5 kynttä) ja ripottele leipien päälle. Paista 225 asteessa kunnes ovat kivan rapeita.


Kuinka moni on ottanut Memphisissä ollessaan jälkkäriksi Chocolate Pondin? Minä ainakin. Niinpä matkittiin samaa kaavaa ja popsittiin banaania, hunajamelonia ja vaahtokarkkeja suklaakastikkeeseen dipattuina. Tuubissa ostettu suklaakastike oli kyllä aika hirveää, kadutti etten jaksanut alkaa sulattelemaan suklaata ja sekoittelemaan sitä kermaan. No, joka tapauksessa, tosi kivat leffaeväät. Ja oli se leffakin ihan jees, ainakin Meryl Streep on aivan mahtava.


PS. Pakko yrittää parantaa vähän maailmaa, menkää luovuttamaan verta!  
Veripalvelussa kaikissa veriryhmissä pulaa!!!

Ei kommentteja: