13.5.2010

Mauttomuuden huippu

Pakkaseen oli jäänyt vapun tiimoilta pinaattia. V ei pidä pinaattiletuista, joten etsin jotain vähän erilaista reseptiä, joka olisi helppo toteuttaa. No, kun tarvitaan jotain helppoa, vastaus on tietenkin pannukakku. Löysin uudistuneilta Maku-lehden nettisivuilta tämän Helena Saine-Lahtisen pinaattipannarin. Helena saattaa olla muutaman nirson lapsen äiti, oli nimittäin sen verran mauton lopputulos. Tuli käytettyä aika paljon hilloa näitä kauhoessa, jottei olisi sekoittanut lättyä ehtoollisleipään. Mutta, päätin kuitenkin esitellä reseptin, jotta a) voitte vältellä sitä tai b) tehdä siitä potentiaalisen murustelemalla sekaan fetaa. Jos joku päätyy vaihtoehtoon b, kertokaa tulokset minulle. Ehkä kiva tarjoiluehdotus piknikille siinä vaiheessa.


Pinaattipannari (6 palaa)
75g pinaattia
2,5dl kevytmaitoa
1kpl munaa
1dl hiivaleipäjauhoja
0,5dl kauraleseitä
1/4tl suolaa

Lisäksi
puolukkasurvosta/-hilloa

Voitele 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Ota pinaattipussista 3–5 jäistä pinaattinappia ja sulata ne taikinakulhossa, mikrouunissa täysteholla noin 1 1/2 minuuttia. Sekoita maito pinaatin joukkoon. Vatkaa sekaan muna sekä jauhot ja leseet. Mausta suolalla. Anna turvota noin 15 min. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaada pannaritaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkasurvosta tai -hilloa

Ei kommentteja: