Bruchetat (pellillinen)
maalaisleipää tms.
5rkl voita
4 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
basilikaa
n. 1rkl auringonkukansiemeniä
pecorinoa/parmesania tms.
vajaa 1rkl oliiviöljyä
vajaa 1rkl vadelmavinaigrettea (tai mansikka- tms.)
Leikkaa leivät. Sulata voi ja purista sinne valkosipulinkynnet. Laita leivät pellille ja voitele valkosipulirasvalla. Paista 225 asteessa 5-10 minuuttia. Leikkaa tomaatit ja leikkaa mukaan muutama basilikanlehti. Lisää auringonkukansiemenet, pecorinoraaste, öljy ja vinaigrette. Sekoita ja annostele rapsakoiden leipien päälle. Koristele basilikan lehdillä.
Sanotteko muuten brusketta vai brushetta? Ja ennen kaikkea, kumpi on oikein?
Itse kuulun brushetta-kerhoon.
4 kommenttia:
Mmm.. Hyvältä näyttää! Noita pitää testata, kuten monia muitakin reseptejä täältä :)
ainakin Italian tunneilla muistan oppineeni, että jos c:n ja e:n välissä on h, se tekee äänteestä kovan. Eli bruschetta olisi brusketta :) voi myös olla että muistan väärin.
T.Tintsi, illalla nähdään ;)
Joo, mä komppaan Tiiaa brusKetassa. Italialaiset kaverit piti mulle saarnan aiheesta viime vuonna.
jee jee. Tänään lähtee soijarouhepihvit testiin. Iiik!!!
Linda
Joo, oon siis ollut ihan väärässä ja katsonut brusKetta-ihmisiä turhaan pahalla silmällä. Byää.
Mäki tein bruskettoja tänään! Aah, niin helppoa ja vähän liianki hyvää.
Lähetä kommentti