22.5.2010

Paahdettujen leipien lumoissa

Rakastan bruchettoja. Mutta en ole koskaan tehnyt niitä. Kunnes pari päivää sitten hoksasin, että leffailtaan tekemäni valkosipulileiväthän ovat täydellisiä, mutta vailla täytettä! Nojoo, virhe oli nopeasti korjattu ja napsittiin näitä V:n kanssa molemmat varmaan 8kpl iltaruoaksi. Todellakin kelpasi lämpimän kesäpäivän ateriana. Tuunasin muuten leipää vähän, koska halusin lisää valkosipulia nopeasti...


Bruchetat (pellillinen)
maalaisleipää tms.
5rkl voita
4 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
basilikaa
n. 1rkl auringonkukansiemeniä
pecorinoa/parmesania tms.
vajaa 1rkl oliiviöljyä
vajaa 1rkl vadelmavinaigrettea (tai mansikka- tms.)

Leikkaa leivät. Sulata voi ja purista sinne valkosipulinkynnet. Laita leivät pellille ja voitele valkosipulirasvalla. Paista 225 asteessa 5-10 minuuttia. Leikkaa tomaatit ja leikkaa mukaan muutama basilikanlehti. Lisää auringonkukansiemenet, pecorinoraaste, öljy ja vinaigrette. Sekoita ja annostele rapsakoiden leipien päälle. Koristele basilikan lehdillä.


Sanotteko muuten brusketta vai brushetta? Ja ennen kaikkea, kumpi on oikein? 
Itse kuulun brushetta-kerhoon.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mmm.. Hyvältä näyttää! Noita pitää testata, kuten monia muitakin reseptejä täältä :)
ainakin Italian tunneilla muistan oppineeni, että jos c:n ja e:n välissä on h, se tekee äänteestä kovan. Eli bruschetta olisi brusketta :) voi myös olla että muistan väärin.
T.Tintsi, illalla nähdään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mä komppaan Tiiaa brusKetassa. Italialaiset kaverit piti mulle saarnan aiheesta viime vuonna.
jee jee. Tänään lähtee soijarouhepihvit testiin. Iiik!!!

Linda

Pitkä kirjoitti...

Joo, oon siis ollut ihan väärässä ja katsonut brusKetta-ihmisiä turhaan pahalla silmällä. Byää.

Janna kirjoitti...

Mäki tein bruskettoja tänään! Aah, niin helppoa ja vähän liianki hyvää.