10.5.2010

Äitienpäivämuffarit

Äitienpäiväksi suunnittelin leipovani jotain ja päädyin taas muffinsseihin. Kakku olisi ollut juhlavampi, mutta olen hurahtanut muffinsseihin ihan täysin. Näin mainoksen uusista Brunon muffinivuoista, joten eksyin sitä kautta reseptisivuille. Löysin tämän sitruunamuffinien reseptin. Uusi kuorrute innosti kokeilemaan tätä ohjetta. Maku oli aika samanlainen kuin ystävänpäiväksi leipomien appelsiinimuffinssien, ja koostumus oli yhtä kiinteä. Sitruunamuffinit kalpenivat omena-kanelikakkusten kosteuden rinnalla, mutta ne asettivatkin riman todella korkealle.

En löytänyt kaupoista vielä kyseisiä vuokia, mutta resepti pääsi kokeiluun! Taikinasta tuli 11 pienempää muffinssia ja kuorrutusta jäi ylikin, vaikken sitä säästellyt.

Ostin muuten juuri uuden muffinssikirjan, joka on täynnä ihania reseptejä. Varoitan jo etukäteen, että suolaiset ja makeat muffinssit ovat teemani varmaan pidemmän aikaa. :) Siitä sitten myöhemmin enemmän.


Suuret sitruunamuffinssit (kuudelle)

Taikina
100 g margariinia tai voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua

Päälle
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 dl mascarpone-tuorejuustoa
1 rkl lemon curd –tahnaa (Mackays)
sitruunatäytelakritsaa

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja nostele taikinaan sitruunanmehu, kuori ja rasva. Sekoita ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasoa hiukan alempana noin 25 minuuttia.

Anna muffineiden jäähtyä. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja lemon curd. Pursota seosta muffineille ja koristele sitruunalakritsiviipalein.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös 9 keskikokoista muffinia. Käytä taikinaan siinä tapauksessa hiukan vähemmän leivinjauhetta, ¾ tl. Paistoajaksi riittää noin 20 minuuttia

Ei kommentteja: